Bokros Lajos házhoz ment az alázásért

A Modern Magyarországért Mozgalom január 24-re hirdetett demonstrációt a terrorveszélyhelyzetről szóló alkotmánymódosítás ellen. Bokros Lajos, a nyugdíjasklub mozgalom elnöke "valamennyi demokratikus párt elnökének" levelet írt, amelyben arra kéri őket, "zászlóikkal, jelképeikkel megjelenve fejezzék ki azt, hogy a tiltakozás a társadalom lehető legszélesebb körének alapvető érdeke".
 
A harcba hívó üzenetet elküldte a Kétfarkú Kutya Párt elnökének, Kovács Gergelynek is, aki a következő, rövid, de lényegre törő válaszban foglalta össze álláspontját:

„Nem lehetne valami zárt helyen inkább? Iszonyatosan hideg van mostanában.”

Bevallom, én eddig nem sok értelmét láttam Bokros Lajos pártjának. Azt hittem, a bajusz mögött megbúvó humormennyiség abszolút kimerült a 2010-es legendás táncban. Ám ezért a levélváltásért már biztosan megérte, hogy Lajos nem adta fel a küzdelmet. Külön piros pont jár azért, hogy a meglehetősen velősre sikeredett diskurzust nem a Kétfarkú Kutya Párt, vagy a Hírcsárda hozta nyilvánosságra - hanem maga a MoMa saját Facebook oldalán.

 

 

LEVÉLVÁLTÁS Az alábbi levelet írtuk Kovács Gergelynek, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökének. (Ahogy valamennyi...

Közzétette: Modern Magyarország Mozgalom – 2016. január 21.

 

Köszönjük, Lajos, hogy mókát és kacagást csempészett ebbe a havas-latyakos csütörtök délutánba. Remélem a vasárnapi tüntetésen a L'art pour L'art Társulattal, a Dumaszínházzal és Monthy Python Repülő Cirkuszával folytatott érdekfeszítő levélváltását is felolvassa. Akkor esküszöm, kimegyek én is...