Egy mondattal lerendezte a Fidesz a Borkai-ügyet

Egy mondattal lerendezte a Fidesz a Borkai-ügyet

A 444.hu kérdésére reagált a Fidesz a napokban kirobbant Borkai-ügyre. A kormánypárt szerint az eset kizárólag a győri polgármester magánügye. 

Mint ismert, a napokban egy Ördög Ügyvédje nevezetű blog kép- és videofelvételeket rakott ki a győri polgármesterről, amelyeken lengén öltözött fiatal nőkkel mulatozik, illetve Fekete Pákó „Add ide a didit” című klasszikusának aláfestésével közösül is. 

Borkai Zsolt a mai nap folyamán a Győrplusz TV-nek reagált az ügyre, amelyben elismerte:

„a napokban rólam megjelent felvételek több éve készültek, amelyek részben manipuláltak, és részben, igen, valódiak. Nem vagyok rá büszke, és szeretnék elnézést kérni elsősorban a családomtól." 

Borkai elismerte: ő szerepel a gruppenszexes videókon

Borkai Zsolt elismerte „botlását", de azt tagadja, hogy bármilyen törvénysértést elkövetett volna, s így nem is lép vissza. A győri polgármester először szólalt meg az óta, hogy egy blogon több részletben fotókat, majd videókat is közzé tettek, amelyeken dekoratív fiatal nőkkel mulatozik, illetve Fekete Pákó „Add ide a didit" című klasszikusának aláfestésével közösül is.

Az eset miatt, hétfő reggel a győri KDNP egy rendkívül kínos közleményt adott ki, míg a helyi Fidesz úgy reagált, hogy az ügy csak Borkaira és a családjára tartozik. Illetve azt is mondták, hogy tapasztalataik szerint az emberek amiatt vannak felháborodva, hogy ilyen eszközökkel élnek, hiszen Győr épül-szépül. Egyébként a felvételek valódiságát is vitatják, Borkai Zsolttal ellentétben.

Az ügy elérte a kormánypárti médiát is, hiszen a főpolgármester, Tarlós István is reagált rá az M1 reggeli műsorában. 

"Engem ezek a napokban napvilágra került történetek elkeserítenek. Mondjuk a győri kevéssé érint, mert az nem Budapesten van."

Tarlós szerint bár 30 éve politizál, de ilyen mocskos kampányt még nem látott.

A Fidesz sajtóosztálya ennél is egyszerűbben elintézte a 444.hu megkeresését, ugyanis csupán annyit írtak:

Az ügy Borkai Zsolt magánéletének része, ezért azt nem kommentáljuk.

A kiszivárogtató személy blogját egyébként a mai nap folyamán megszüntették, de igen hamar átköltöztette honlapját és már saját facebook-oldalt is nyitott. Mint ígérte: a következő napokban további bizonyítékokat fog bemutatni a nyilvánosságnak.