Borkai-orgia: Washingtonból kért segítséget a fővárosi főügyész „Az Ördög ügyvédje” utáni nyomozáshoz

Borkai-orgia: Washingtonból kért segítséget a fővárosi főügyész „Az Ördög ügyvédje” utáni nyomozáshoz

A korábbi Trump-kormányzat igazságügyi minisztériumától kért segítséget "Az Ördög ügyvédje" utáni nyomozáshoz Ibolya Tibor, a fővárosi főügyész - írja cikkében a 24.hu.

A portál értesülései szerint

Ibolya tavaly januárban a rendőrségi nyomozás mellett külön is megpróbálta kijárni, hogy olyan adatokhoz jusson az Egyesült Államokból, amik segítségével azonosíthatják a Fidesz győri bukását eredményező, az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb politikai botrányát kirobbantó "Az Ördög ügyvédje" kilétét.

A fővárosi főügyész egész pontosan az amerikai igazságügyi minisztérium nemzetközi ügyekkel foglalkozó bűnügyi osztályához fordult, hogy beszerezze az USA-ban üzemeltetett WordPress-blog, valamint a hozzá kapcsolódó Facebook-oldal adatait.

Polt elárulta, nem nyomoznak Borkai ellen az orgiája miatt, és nem tudni, ki volt a szivárogtató

Úgy néz ki, a Borkai-orgia házi szexvideó címszereplője megúszhatja az adriai jachtozását politikai (és családi) következményekkel - nem kell számolni azzal, hogy még a legfőbb ügyész is ráhúzza a vizes lepedőt. Legalábbis Polt Péter erről tájékoztatta Mesterházy Attila és Szakács László szocialista politikusokat.

A 24.hu információi szerint Ibolya Tibor segítségkérésekor nem tett említést „Az Ördög ügyvédje” politikai szerepéről.

A Washingtonba küldött levélben Ibolya Tibor azt írta, 

"Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel".

Az említett megfogalmazás azért fontos, mert az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás.

Ibolya levelében köztörvényes zsarolási ügy részeként kért jogsegélyt, és jogosulatlan adatkezelésként mutatta be a blog ügyét, miközben még azt sem tudatta, hogy Borkai Zsolt politikus.

A vallomások szerint Borkaiék 10 milliót fizettek a luxusjachtos orgián készült felvételekért

Újabb részleteket hozott nyilvánosságra a HVG360 annak a zsarolási büntetőügynek a részleteiről, ami Borkai Zsolt, a szexbotrányba belebukó fideszes győri polgármester körül zajlik. Az írásból kiderült, hogy Kubatov Gábor fideszes pártigazgató felkereste Borkait, s közölte vele, Budapesten kompromittáló felvételek és videók keringenek róla. Borkai azt válaszolta, hogy ő csak képekről tud.

A főügyész egyébként a Facebooktól sikeresen szerzett be információkat: kérésére adhatták ki ugyanis azokat a hirdetési adatokat, melyek alapján áprilisban beidézte a rendőrség Czeglédy Csabát, a Demokratikus Koalíció politikusát, akit azzal gyanúsítottak meg, hogy az ő bankszámlájáról fizették Az Ördög ügyvédje Facebook-oldal Győr-Moson-Sopron megye területére lokalizált hirdetéseit, amelyek összesen 26 909 forintba kerültek.

Czeglédyt "bűnsegédként elkövetett személyes és különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják".

A DK-s politikus a portálnak úgy fogalmazott, Ibolya valótlanul állította a jogsegélykérelemben, hogy a Borkait és barátját, Rákosfalvy Zoltánt kompromittáló felvételek megjelentek az említett Facebook-oldalon.