Nem történt még gyanúsítotti kihallgatás a Borkai-botrány kapcsán (sem)

Nem történt még gyanúsítotti kihallgatás a Borkai-botrány kapcsán (sem)

A cím arra utal, hogy nemcsak a komoly belpolitikai vihart kavaró Borkai-orgia kapcsán, de a fővárosi MSZP-t érintő kispesti Lackner-ügyben sem történt még eddig gyanúsítotti kihallgatás. Ezt egyébiránt Polt Péter ismerte el a mai napon.  

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője fordult egyébként írásban a legfőbb ügyészhez. A politikus arra volt kíváncsi, hogy az elmúlt három hónapban érkezett-e feljelentés, folyik-e nyomozás a kispesti polgármesteri hivatal egyes munkatársait illetően, avagy ismeretlen tettes ellen, különös tekintettel a Hír TV-s anyagokban szereplő Lackner Csabára, vagy  Kránitz Krisztiánra, illetve hogy folyik-e egyáltalán nyomozás Borkai Zsolt-ügyében. 

Polt Péter válaszában közölte: az elmúlt három hónapban több feljelentés is érkezett a Lackner-felvételekkel kapcsolatban, és a feljelentések alapján BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán, valamint a NAV Bűnügyi Igazgatóságánál folyik nyomozás, de gyanúsítotti kihallgatás nem történt. 

A fentiekhez hasonlóan, Borkai Zsolt volt polgármestert és más személyeket érintő feljelentések alapján nyomozás van folyamatban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályán (három bűnügyi számon is), de gyanúsítotti kihallgatásra még nem került sor.