Borsod 6.: a kormány stratégiai partnere 80 órás munkahétben gondolkodhat

Borsod 6.: a kormány stratégiai partnere 80 órás munkahétben gondolkodhat

Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalára feltöltött videójában idézte fel, hogy miközben a kormányoldal óriási lejáratókampányt indított az ellenzéki jelölttel, Bíró Lászlóval szemben, a Borsod 6-os választókerületben élők képviseletére nem jut ennyi energia.

Példaként hozta az Orbán-kormány egyik stratégiai partnerét, a Jabilt. A politikus közölte, a multival kapcsolatban olyan levelek érkeztek a pártjához, melyek szerint a cég 15 hónapos munkaidő keretet vezetett be, ami Jakab Péter szerint azt jelenti, hogy ezen belül "lényegében orrvérzésig lehet dolgoztatni a magyar munkavállalókat". Egy másik levél szerint a cég fenntartja a 80 órás munkahét lehetőségét is. Azaz, pihenőnap nélkül akár napi 11 órát is lehet dolgoztatni a munkavállalókat - közölte a politikus. 

Jakab Péter felidézte azt is, hogy az Orbán-kormánytól írásban kérdezte, mennyi adókedvezményt kap a multi, illetve mi a véleményük a Jablilben tapasztalható munkakörülményekről. A kormány szerint azonban adótitok a Jabilnek nyújtott adókedvezmény, illetve a munkakörülményekkel szerintük semmi baj nincs

"Ez maga a Fidesz, a dolgozót kiszolgáltatja, a multit kiszolgálja"

- magyarázta Jakab Péter. 

A Jobbik újratárgyalná a multival megkötött stratégia szerződést, ehhez is kérte a támogatást Jakab Péter az októberi időközin.

Kunhalmi Ágnes: "Ha nyerni tud Bíró László, az reményt ad az összellenzéki tábornak"

Nem volt olyan pillanat, amikor az MSZP megingott, és kihátrált volna az ellenzéki megállapodásból, valamint Bíró László támogatásától - árulta el az Alfahírnek Kunhalmi Ágnes. Az MSZP országgyűlési képviselője, leendő társelnöke a héten személyesen is kampányolt Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetében. Az időközivel kapcsolatos tapasztalatairól, és a baloldal jövőjéről is beszélgettünk.