Egy polgármester levélben riogatja a szavazókat, hogy Koncz Zsófia veresége a térségnek lesz rossz

Egy polgármester levélben riogatja a szavazókat, hogy Koncz Zsófia veresége a térségnek lesz rossz

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében finisbe fordult az időközi választás kampánya. A kormánypárt jelöltje, Koncz Zsófia sikerének érdekében a teljes kormányzati hatalom felsorakozott, kiegészítve a Fidesz médiabirodalmával, miközben hol akciós zöldségstandot nyitottak, hol laptopot osztogattak, vagy éppen Vastag Csaba oldalán sétálva tüntették fel Konczot a kampányvideójában. Az ellenzék közös jelöltje, Bíró László ilyen kampányarzenállal nem rendelkezett, a legutóbbi felmérések szerint mégis szoros eredményre lehet számítani. A holnap, október 11-én tartott választás előtt, Taktaharkány fideszes támogatottságú polgármestere, Dr. Szemán Ákos is beizzította a támogatói rakétáit és pénteken a hozzánk eljutott beszámolók alapján általa aláírt brossúrákat osztogattak a nagyközségben, melyben kitér rá, ha Koncz Zsófia veszít, akkor nem biztos, hogy a minisztériumi ajtók megnyílnak a térség előtt, ezáltal a település érdekeinek érvényesítése is veszélybe kerül.

Szemán Ákos és Koncz Zsófia kapcsán korábban már cikkeztünk, miután a kormánypárti jelölt a kampány utolsó időszakában a taktaharkányi polgárőr egyesületnél reprezentált. Közösségi oldalán tette közzé a többi kampány-felvétellel együtt azokat a képeket amelyeken a Taktaharkányi Művelődési Ház előtt szerepel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrökkel, illetve annak vezetőjével, Szemán Ákos polgármesterrel.

A végső muníciókat mégsem lőtték el a kormánypárt emberei, akad még trükk a tarsolyukban, mint a fent említett levél, melyben Taktaharkány választó polgárait arra kéri a polgármester, hogy vasárnap szavazzanak Koncz Zsófiára.

Ami ennél is érdekesebb, hogy ebben Szemán leírja:

A választás kimenetele nem fog kihatni a kormánypártok 2/3-os többségére sem, hiszen ha nem a kormánypárti jelölt nyerné a választást, akkor is a mindig a kormánypártokkal szavazó német nemzetiségi képviselő (Ritter Imre) szavazatával 2/3-os többséggel rendelkezne továbbra is a kormány.

Ezt követően a polgármester azt is kifejti, hogy szerinte miről is szól a jelenlegi választás, amivel nem burkoltan közli a választókkal, hogy ha azt akarják, hogy a térség továbbra is a "Fidesz kegyeit" élvezze, akkor érdemes Koncz Zsófia neve mellé tenni az x-et. Szerinte a jelenlegi időközi kapcsán az egyetlen kérdés csak az, hogy olyan képviselője lesz-e a térségnek, aki

  • szót tud érteni a Kormánnyal és a kormányközeli szereplőkkel,
  • megnyílnak-e előtte a minisztériumi ajtók és ezek alapján
  • tudja-e a térség érdekeit érvényesíteni a döntéshozók előtt.

További helyszíni beszámolók szerint az ellenzék támogatóit sem kímélik a kormánypárti politikusok: állítólag a helyi polgármesterek fényképeken dokumentálják azokat a személyeket, akik ellenzéki fórumokon jelennek meg.

Lapunk telefonon próbálta elérni a két eset kapcsán Dr. Szemán Ákos polgármestert, akit nem tudtunk elérni, így kérdéseinket továbbítottuk Taktaharkány önkormányzatához. Amint választ kapunk, természetesen azonnal megírjuk.