Brazíliában is tombol a járvány

Brazíliában is tombol a járvány

Csaknem 26 500 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Brazíliában, ami rekordnak számít – közölte az egészségügyi minisztérium helyi idő szerint csütörtök este. A tájékoztatás szerint

az igazolt esetek száma így 438 238-ra emelkedett,

a latin-amerikai ország ebben másodiknak számít az Egyesült Államok után. A járvány halálos áldozatainak száma

egy nap alatt 1156-tal, 26 754-re nőtt

a körülbelül 210 milliós Brazíliában. Ez ugyancsak megközelítette a napi rekordot, az előző héten regisztrált 1188-at.

A brazíliai járványhelyzettel és Bolsonaro elnök álláspontjáról, annak hátteréről lapunk interjút készített a térség egyik szakértőjével, amit itt olvashatnak:

Több mint húszezer halott sem elég ahhoz, hogy az elnök komolyan vegye a problémát

Brazília a koronavírus-fertőzötteket tekintve már második helyen áll a világon, a halálos áldozatok száma átlépte a húszezret, de Jair Bolsonaro álláspontját továbbra is úgy tudjuk röviden összefoglalni, hogy szerinte egy autógyárat sem zárnak be azért, mert vannak közlekedési balesetek. Nagy Sándor Gyulát, a Corvinus Egyetem docensét kérdeztük a latin-amerikai vírushelyzetről, és Brazília jövőképéről.

Mexikóban közben 3377 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak, valamint 447-en hunytak el a betegségben, az összes eset száma így 81 400-ra, a halottaké pedig 9044-re emelkedett.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint az Egyesült Államokban 1297 új halálesetet jegyeztek fel az elmúlt napban. A halálos áldozatok száma ezzel 101 573-ra nőtt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a járvány új gócpontja Európa után immár az amerikai kontinens.