Brenner: A külpolitikai egyensúlyvesztés miatt az összes szövetséges szemében oroszpártinak tűnünk

Brenner: A külpolitikai egyensúlyvesztés miatt az összes szövetséges szemében oroszpártinak tűnünk

A Jobbik a napokban letakarta fekete fóliával a szovjet emlékművet, amit a fideszes sajtó és a “nagyon független és objektív” balliberális média nagy egyetértésben hallgatott el - jegyezte meg.

Nem fasiszta csőcselék, hanem magyar hazafiak voltunk, akik szabadon szerettek volna élni a saját országunkban

- idézte az egykori '56-os Pongrátz Gergely szavait Brenner Koloman ma a parlamentben.

A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese elmondta, párttársaival nehezen élték meg, amikor sor került arra a gyalázatra, hogy egy új orosz tankönyvben 1956 magyar szabadságharcosait nyugatról irányított fasiszta csőcseléknek írják le, és az orosz diákok ezt tanulják hazánk történelméről.

Emlékeztetett, a Külügyi bizottság alelnökeként felszólította Szijjártó Péter külügyminisztert, hogy azonnal hívassa be az orosz nagykövetet és adjon át tiltakozó diplomáciai jegyzéket, tiltakozását kifejezve a tankönybotrány ügyében.

De a Jobbik sajnálatára és a magyar nemzet arcul csapására erre nem volt hajlandó a fideszes kormány

- elevenítette fel az ellenzéki politikus, aki szerint sokkal bátrabb külpolitikára lett volna szükség.

Brenner szerint Szijjártó máskor ennél sokkal kisebb súlyú ügyekben citálja be nyugati kollégáit.

A jobbikos képviselő jelezte, pártja épp most ünnepelte 20. születésnapját, és

tartjuk továbbra is a jelszót: ruszkik, haza!

Arra is kitért, hogy 33 év elteltével még mindig nem hozták nyilvánosságra az ügynökaktákat a kommunista időkből.

Mint mondta, nemrégiben ismét benyújtotta a szovjet emlékmű Szabadság térről történő elbontását, illetve áthelyezését szorgalmazó határozati javaslatát, amit szégyen szemre a fideszesek ismét leszavaztak.

Nem véletlenül tették egyértelművé a konzervatív párt álláspontját és takarták le fekete fóliával néhány nappal ezelőtt a gyalázatos emlékművet, amit a fideszes sajtó és a “nagyon független és objektív” balliberális média nagy egyetértésben hallgatott el. Semmilyen tudósítást nem tettek erről, milyen érdekes! - fogalmazott.

Kiemelte: a Jobbik-Konzervatívok szerint helytelen volt az, hogy Orbán Viktor miniszterelnök éppen aznap, október 20-án Pekingben gazsulált Vlagyimir Putyin orosz elnöknek.

A jobbikos politikus egyértelművé tette: nem az a kritikájuk tárgya, hogy ne lehessen a magyar nemzeti érdeket minden irányból jól képviselni, a probléma a külpolitikai egyensúlyvesztés, ami miatt az összes európai uniós és NATO-szövetséges szemében oroszpártinak tűnünk.

Ez veszélyes a magyar nemzeti érdekre - szögezte le.

Mint mondta, a Jobbik-Konzervatívok politikusai október 23-án a Pongrátz Gergelytől napra pontosan 20 évvel ezelőtt kapott lyukas ‘56-os zászlót kifüggesztette a Képviselői Irodaházra.

Dicsőség a forradalmároknak, dicsőség a szabadság harcosainak és dicsőség az antikommunista felkelőknek!

- zárta felszólalását Brenner Koloman.

(Címlapkép: Brenner Koloman - Béli Balázs/Alfahír)