A Fidesznek annyira nem fontos az '56-os hős emléke, hogy nem tudták helyesen leírni Pongrátz Gergely nevét

A Fidesznek annyira nem fontos az '56-os hős emléke, hogy nem tudták helyesen leírni Pongrátz Gergely nevét

Az ifjú kommunistákból lett liberálisokból lett polgári konzervatívokból lett populista illiberálisoktól mi sem áll távolabb, mint a forradalom szelleme. Még arra sem méltóak, hogy megemlékezzenek 1956 hőseiről.

Egy olyan párt, amelyiknek az elnöke '56 évfordulója előtt az orosz diktátorral tárgyal a kommunista Kínában, nem érdemli meg, hogy a forradalom hőseinek nevét a szájára vegye. A Fidesz ennek ellenére igyekszik mindenből politikai terméket csinálni, így Mansfeld Péter, Wittner Mária, Szabó János, Mindszenty József, Nagy Imre és Pongrátz Gergely nevét is felhasználják, ha éppen 1956-os események emlékével visszaélve próbálják befolyásolni a szavazóikat. Azonban ez nem mindig sikerül teljesen.

Pongrátz Gergely nevét nem sikerült helyesen leírni a Fidesz Facebook-oldalán.

Legalább egy Google-keresést megért volna, hogy ne C-vel kerüljön ki az '56-os hős neve.

Nem ez a legcikibb helyesírási baki a Fidesz történetében: Maga Kásler Miklós azóta leléptetett emberminiszter 2022 elején Sárváron átadott egy "Batthány-szobrot"...

További érdekesség, hogy Nagy Imre neve is bekerült a felsorolásba – még ha csak vezetéknévvel is – pedig a forradalom miniszterelnökének szobrát korábban a Fidesz szállíttatta el a Vértanúk teréről. A szovjet megszállási emlékmű ezzel szemben továbbra is nyugodtan állhat a Szabadság téren.

(Címlapkép: Fidesz/facebook)