Brenner Koloman: „A bíróság mostani döntése után a Fertő tavon egy emberközeli turizmus valósulhatna meg”

Brenner Koloman: „A bíróság mostani döntése után a Fertő tavon egy emberközeli turizmus valósulhatna meg”

A Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt a bíróság.

Nagyon örülök bírósági döntésnek, de a Fertő tó könyékén élők négy éves kálváriája sajnos még nem ért véget, mert a megalomán fideszes beruházás, amit eddig okoztak, részben helyreállítható, például a cölöpházak tekintetében

- reagált az Alfahírnek Brenner Koloman arra a bírósági határozatra, amely szerint a bíróság a Fertő tavi beruházás környezetvédelmi működési engedélyének visszavonására és új eljárás lefolytatására kötelezte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatalt.

A Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője felidézte azt a 2018 novemberében történt lakossági fórumot, ahol a csónakház tulajdonosokkal, a cölöpházak tulajdonosaival, illetve a különböző vállalkozók, akik a strandot üzemeltették abban egyetértettek, hogy szükség van a turisztikai fejlesztésekre, de nem arra a megalomán beruházásra, mint amit a kormányzat akar megvalósítani.

Tájidegen jachtkikötőt, hatalmas szállodát terveztek, elbontattak cölöpházakat, a nádast ritkították. Mi viszont továbbra is a régió hagyományaihoz illeszkedő beruházást szeretnénk, ami nemcsak a fertőrákosi részt, hanem a többi települést is beköti a fejlesztésekbe. A bíróság mostani döntése után a Fertő tavon egy emberközeli turizmus valósulhatna meg a víziállat- és a növényvilág megőrzésével, beleértve természetesen a nádfedeles cölöpházak meglétét

- tette hozzá Brenner Koloman.

A jobbikos képviselő üdvözölte a helyi civilek és a Greenpeace Magyarország erőfeszítését a Fertő tó védelmében.

Később a konzervatív politikus közösségi oldalán is üdvözölte a Fertő tavat érintő bírósági döntést.

Fotó: A Fertő tavi szállodaberuházás ellen tiltakoznak 2021 februárjában (N1TV)