Brenner Koloman: Belpolitikai hangulatkeltésre használja a Fidesz a háborús határozati javaslatot!

Brenner Koloman: Belpolitikai hangulatkeltésre használja a Fidesz a háborús határozati javaslatot!

"Miután a mai külügyi bizottsági ülésen a fideszes képviselők nem támogatták a Jobbik-Konzervatívok módosítási javaslatait, egyértelműen kiderült: kizárólag belpolitikai hangulatkeltésre és oroszbarát propagandára használják ezt a kérdést is. A határozati javaslat egyes pontjai orosz narratívát tükröznek, s az Moszkva és az orosz megszállók békéje, amit a fideszes egypárti túlhatalom hangoztat.

Álljon itt a legfontosabb módosító javaslatunk pontos szövege: „A magyar Országgyűlés felszólítja a kormányt, hogy összhangban az ENSZ Közgyűlésének határozatával és a Vatikán álláspontjával, álljon ki a magyar polgárok biztonságát szavatoló tartós és igazságos béke mellett. Ennek érdekében szólítsa fel a putyini Oroszországot, hogy azonnal vonja ki csapatait Ukrajna területéről, hiszen agresszív támadása okozta a háborút."

Rendkívül sajnálatos, hogy egy ilyen súlyos kérdésben, amelyben nagy szükség volna nemzeti konszenzusra, amelynek érdekében a Jobbik-Konzervatívok elnöke, Gyöngyösi Márton egyeztetést kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnök úrral, a Fidesz a rengeteg véráldozattal és emberi szenvedéssel járó háborút is csak a hatalma bebetonozására és uszításra használja.

A putyini Oroszország agressziójával indult háború kitörésének egy éves évfordulója kapcsán a mi konzervatív politikai közösségünk tehát vatikáni értelemben is igazságos békét követel, amelyet az európai közösséghez való tartozásunk garantál, mert Európa a biztonságunk záloga! Ki kell mondani: ruszkik, haza!"

- írja Facebook-bejegyzésében Dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese.