Brexit félidő - Ez a jelenlegi állás (Frissítve)

A szkeptikusok nagy része fél, hogy a kormány elcsalja a választást.

Frissítés

A távozásra voksolók 46 százaléka fél attól, hogy a brit kormány és a titkosszolgálatok meghamisítják a végeredményt és elcsalják a választásokat.

Az interneten az alábbi kép terjed, mely arra buzdítja a szavazókat, hogy saját tollat használjanak a szavazólap kitöltésekor, mivel a szavazóhelyiségekben csupán ceruzákat helyzetek ki a voksoláshoz.

Egy UKIP-szimpatizáns hölgyre még rendőrt is hívtak, mivel kölcsön akarta adni a saját maga által hozott tollat.

A hivatalos álláspont szerint a nő megpróbálta befolyásolni a többi választópolgár szavazatát, illetve igyekezett megtudni, melyik opcióra húzzák az x-et, ám saját állítása szerint erről szó sem volt.

Az angol választási bizottság szerint "történelmi és praktikus okokból" használnak még mindig ceruzát, és bár a választóknak nem tilos saját tollat hozniuk, a szervezet szóvivője szerint ez nem biztosabb módja a csalások elkerülésének, hiszen a tollal leadott szavazatokba is bele lehet piszkálni, hogy érvénytelenek legyenek.

Frissítés

Hatalmas felhőszakadás tart Franciaország irányából London felé, az ítéletidő könnyen beleszólhat az uniós referendum végeredményébe, mivel otthonmaradásra kényszerítheti az inkább bennmaradáspárti brit főváros lakóit.

 

Korábban írtuk

A különböző közéleti nagyágyúk az utolsó pillanatot is kihasználják arra, hogy kampányoljanak.

Tony Blair és Nigel Farage is igyekezett minél nagyobb felhajtás közepette leadni a voksát, David Cameron viszont mindenféle rongyrázás nélkül, felesége társaságában látogatott el a szavazóhelyiségbe.

A szavazás eddig minden különösebb fennakadás nélkül zajlott, ugyan egyes szavazókörök előtt sorban állás van, máshol pedig az időjárás fordult esősre, de ezek nem vették el az emberek kedvét a részvételtől.

A legfrissebb exit poll-adatok

Maradás: 51%

Kilépés: 49%