Brexit-vita: Farage és Cameron a képernyőkön

A várva-várt médiatörténeti eseményre június 7-én, a 23-án tartandó népszavazás kampányhajrájában kerül majd sor. A vitalehetőséget biztosító ITV, "Cameron and Farage Live" címmel, már külön műsorként reklámozza a vitát.

Ám, ahogy már számos dologban megszokhattuk, az angolok most is másképp csinálnak valamit. Ugyanis a mindenki által remélt titáni szópárbaj helyett a két politikus csupán párhuzamosan fog reagálni a közönség kérdéseire, szóval nemhogy egymással nem fognak vitázni, de az is elképzelhető, hogy még csak egy stúdióban sem fognak tartózkodni.

Cameronnak ez eleve nem jön majd jól, hiszen egy korábbi kijelentése miatt, miszerint nem hajlandó részt venni az unióról szóló vitákban, mert nem szeretne Boris Johnson (London korábbi konzervatív polgármestere, aki jelenleg Farage-zsal együtt a kilépés pártján áll - a szerk.) ellen kiállni, már így is sokan "beszarisággal" vádolták.

Johnson akkor így reagált arra a kérdésre, hogy vitázna-e a brit miniszterelnökkel:

"Fogalmazzunk úgy, hogy eléggé nyápicnak tűnnék, ha nemet mondanék... Nagyon égő lenne, ha távol tartanám magam a vitától."

Farage és Cameron utoljára a 2015-ös választások alkalmával, a pártelnöki vita során szerepelt közös képernyőn.

A csatorna hírigazgatója, Michael Jermey úgy fogalmazott, hogy mindkét félnek lesz kellő lehetősége arra, hogy kifejtse az álláspontját.