A Fidesz szerint a fideszes képviselő nem fideszesként komcsizta le a bírói kart a Parlamentben

Újabb kis magyar abszurd.

Mint arról a Hír TV beszámolt, Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő az Igazságügyi Bizottság ülésén nevezte en bloc „komcsinak” a bírói kart. A nulla elítélt személy ellenére elszámoltatási biztosnak nevezett fideszes képviselő annak kapcsán tette kollektíven megbélyegző megjegyzését, hogy a szocialista Bárándy Gergely számon kérte Polt Péteren Ibolya Tibor fővárosi főügyész ugyancsak a bírókat komcsizó publicisztikáját.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője mai sajtótájékoztatóján úgy reagált az esetre, hogy ahogy az emberek igazságérzetét sértik bizonyos enyhe bírói ítéletek (például a Hagyó-per kapcsán), úgy Budai Gyulát is felháborították egyes ítéletek. A pártszóvivő nem kívánta minősíteni Budai kijelentését, arra a felvetésre pedig, hogy a képviselő a bizottságban a Fidesz delegáltjaként foglal helyet, azt válaszolta, az indulatból, a mellette ülő személynek mondott szavait nem fideszes minőségében tette. (Ennek ellentmond, hogy – ahogy az a felvételen is látható, hallható – a bizottsági meghallgatáson az MSZP nevében szabályszerűen felszólaló Bárándy Gergely felvetéseihez fűzte megjegyzését.)

A Fidesznek nincs hivatalos álláspontja – jelentette ki az igazságszolgáltatásban dolgozó szakemberek elfogultságát firtató kérdésre a kormánypárti szóvivő, hozzátéve, nem ismer statisztikákat a bírói kar politikai elkötelezettségét illetően.