Elbocsátották Bukovics Martint, az Azonnali egyik alapító főszerkesztőjét

Elbocsátották Bukovics Martint, az Azonnali egyik alapító főszerkesztőjét

Kedden délután kirúgták az Azonnali egyik alapító főszerkesztőjét, Bukovics Martint. A volt főszerkesztőt a bő egyhónapos felmondási időre fel is mentették a munkavégzés alól - írja maga az érintett Azonnali.

Az Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő és Gerényi Gábor érdekeltségében lévő Azonnalinál történtekről az Azonnali Média Kft. ügyvezetője, Kelemen Imola annyit közölt, hogy „ismétlődő vezetői kommunikációs problémák, valamint hatáskörtúllépés” miatt szüntették meg az alapító főszerkesztő munkaviszonyát. A Bukovics elbocsátása miatt összehívott szerkesztőségi ülésen Gerényi és Kelemen arra hivatkoztak a döntés indokaként, hogy „sok lett a konfliktus” az elmúlt időszakban.

Bukovics Martin közölte: a felmondását jogszerűtlennek tartja, így munkaügyi pert fog indítani az Azonnali Média Kft. ellen. Amennyiben a per sikeres lesz, akkor akár egyévnyi fizetésének megfelelő kártérítésre is jogosult lehet.

A másik alapító főszerkesztő, Bakó Bea március óta anyasági szabadságon van. Ő szerkesztési munkát jelenleg nem végez, néha közöl véleménycikkeket és elemzéseket az Azonnalin, így ideiglenesen Pintér Bence lesz a megbízott főszerkesztő, aki az Ungár Péter résztulajdonában álló Ugytudjuk.hu-nak dolgozik győri főmunkatársként.

Utólag Gerényi Gábor telefonon azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban: „nyilván nem egyedül döntöttem”, míg Ungár Péter többségi tulajdonos, LMP-s országgyűlési képviselő azt mondta az őt megkereső újságírónak, hogy ő csak pénzügyi befektetőként van jelen a cég életében, most a kampánnyal foglalkozik, így nem tudja az ügyet kommentálni.