Részegen gázoltak kutyát a családi ház udvarában

A kerítést áttörve hajtott be a részeg sofőr a Vásárosnaményi ház udvarába.

A rendőrség beszámolója szerint az eset július 13-án este 10 óra körül történt. A BMW a szemben levő utcából nagy sebességgel érkezett és fékezés nélkül a kaput átszakítva gázolta el a házat hűségesen őrző németjuhászt, aki 26 métert repült és szörnyethalt. A részeg sofőr azonban csupán könnyebb sérüléseket szenvedett miután a háznak csapódott.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a 30 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

A ház tulajdonosa a biztonsági kamera felvételét közzétette egy videómegosztó portálon az alábbi szöveggel:
 

[video:https://youtu.be/JjeHQgjI1Yg]

 

"Az autó sofőrje és utasa csontrészegen, 150km/h sebességgel, fékezés nélkül berepültek az udvaromra és a házat 10 éve hüségesen szolgáló német juhász kutyánkat kegyetlenül legyilkolták. A vesztét a hüsége okozta. mert most is a kapunál ránk vigyázott. minden szavunkat értett. Az én halálom is perceken mult, mivel a barbárok rombolása előtt 3 perccel a kutyával beszélgettem a kapuban, s kértem hogy éjszaka vigyázzon ránk. Megtette. Szegény pára 26 m-t repült a BMW felett a 350kg-s vaskapuval együtt, s minden porcikája összetört. A videon látható, hogy " a jo munka után" az elkövetők megszöktek a helyszinről miután, sérülést nem szenvedtek. Óriási pusztitast végeztek. A Rendőrség elfogta őket. Szerencsésebb lett volna ha betonoszlopot találják el, sokkal kevesebb kárt tudnának a jövőben okozni."

Az Alfahír úgy tudja, hogy a család már többször kérte az önkormányzatot az egyirányú utca menetirányának megváltoztatására, amely közlekedésbiztonsági szempontból is érthető, indokolt és megalapozott lenne.