Egy utas szerint defekt okozta a buszkatasztrófát

Egy utas szerint defekt okozta a buszkatasztrófát

A Blikknek nyilatkozó egyik utas szerint nem a buszsofőr aludt el azon a Horvátországból hazatérő turistákat szállító járművön, mely vasárnap szenvedett súlyos balesetet az M7-es autópályán.

Mindössze egy napot töltött Horvátországban a halálos buszbalesetet szenvedő turistacsoport

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított - mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A férfi - aki a nevét nem árulta el - megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette.

Nem a sofőr volt a hibás. Durrdefektet kaptunk, és kivédhetetlen volt, ami történt

– nyilatkozta a bulvárlapnak Nóri, aki a nővérével, Krisztával utasként ült a buszon.

A túlélő utas szerint percekig egyetlen autó sem állt meg segíteni. Teljes sötétség volt, a busz a jobb oldalán feküdt.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A lány történetét támasztja alá a tragédiában elhunyt buszvezető fia, aki a Borsnak azt mondta, kegyeletsértő találgatások kezdődtek a baleset ügyében. Mint fogalmazott,

a baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapja leválthassa a társát, Jánost.

A fiatal férfi felidézte, vasárnap hajnalban rossz érzése támadt, és amikor meghallották, hogy baleset ért egy buszt az M7-esen, tudta, hogy az édesapja által vezetett buszról van szó.

Hiába próbáltuk felhívni az édesapámat, már nem vehette fel a telefonját. Elértük viszont Janit, aki azonnal elmondta, mi történt. Ezek után természetesen elindultunk a helyszínre

– mondta a fiú a lapnak.