Az adatvédelmi hatósághoz fordul a Jobbik a CÖF pénzügyeinek tisztázása érdekében

Még mindig nem látni világosan, hogy miből finanszírozza a társaság a plakátkampányait.

Amint az korábban napvilágra került, a Magyar Villamos Művek (MVM) tavaly év végén 508 millió forinttal támogatta a CÖF alapítványát. Csizmadia Lászlóék azonban a mai napig is titkolják, hogy valójában mire kaptak több mint félmilliárd forintot. Mindez csak erősíti azon gyanúnkat, hogy a CÖF ebből a forrásból – tehát közpénzből – finanszírozta a Jobbikot lejáratni szándékozó, Vona Gábort Gyurcsány Ferenccel összemosó bohócos plakátkampányát - fogalmaz a képviselő.

Az ügy tisztázása érdekében Szávay az MVM-től, majd a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV) is kérte, hogy hozzák nyilvánosságra a támogatás minden vonatkozó dokumentumát és elszámolását, azonban az érdemi válaszadást mindkét helyen megtagadták. Ezért Dr. Péterfalvi Attilához, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnökéhez fordult, hogy állapítsa meg, ki tekinthető ebben az ügyben adatkezelőnek, és kötelezze őt a dokumentumok kiadására.

"Felháborító kétszínűség, hogy miközben a Fidesz a civil szervezetek átláthatóságának fontosságáról beszél, addig saját álciviljeit közpénzek százmillióival tömi ki titokban annak érdekében, hogy azok a Jobbikot és annak elnökét megpróbálják lejáratni."

A Jobbik kormányra kerülve teljes átláthatóságot és azonos mércét fog biztosítani a civil szféra egészében - áll a közleményben.

"Ne csak azoknak a szervezeteknek kelljen transzparensen működniük, amelyeken keresztül a magyar politikát külföldről befolyásolhatják, hanem azoknak is, amelyek belföldről teszik ugyanezt!"