Az ingyenesen elvégzett COVID-19-teszt után sokkal több szurkoló lesz jelen a vasárnapi DAC-Slovan meccsen

Az ingyenesen elvégzett COVID-19-teszt után sokkal több szurkoló lesz jelen a vasárnapi DAC-Slovan meccsen

A DAC 1904 labdarúgóklub 2020. október 25-én visszahozza a rajongókat a MOL Arénába a DAC-Slovan mérkőzés tiszteletére, méghozzá egyedülálló módon: díjmentes COVID-19- antigénteszttel.

- olvasható a DAC honlapján, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy csak negatív teszteredmény után léphetnek be a drukkerek a stadionba.

A tesztelés a MOL Aréna mellett kijelölt helyszíneken zajlik majd. A dunaszerdahelyi klub azt szeretné, ha a stadionba belépő szurkolók tökéletes biztonságban éreznék magukat hiszen így mindenki ellenőrzött körülmények között élvezheti helyszínen a mérkőzést. 

Hasonló dologra még nem volt példa! Ugyanakkor reméljük, hogy ez a példátlan kezdeményezés sorsfordító lesz a labdarúgás jövőjében és fejlődésében, valamint a többi szlovákiai bajnokság számára is, mivel a gyorsteszt megjelenése a piacon akár hosszú távú megoldást jelenthet arra, hogy biztonságban együtt lehessünk a sporteseményeken.

- áll a DAC közleményében.

A mintavételt szakképzett egészségügyi személyzet fogja elvégezni. Tíz tesztállomás áll majd a szurkolók rendelkezésére, ahol az előzetes regisztrációt követően díjmentesen alávethetik magukat a COVID-19-antigéntesztelésnek.