Csak 21,6 forintot vallott be egy volt miniszter a vagyonnyilatkozatában

Csak 21,6 forintot vallott be egy volt miniszter a vagyonnyilatkozatában

Valamit lehagyhatott a fideszes politikus a szám mellől, de hogy az ezer, millió, vagy milliárd, egyelőre nem tudni.

Egyedi összegeket tüntetett fel vagyonnyilatkozatában Fazekas Sándor volt vidékfejlesztési miniszter, aki a Fidesz országgyűlési képviselője. Az Index azt írja,

a bevallás szerint ugyanis a politikus alig több mint húsz forintot gyűjtött össze a tavalyi évben.

A K-Monitor vette észre, hogy Fazekas Sándor vagyonnyilatkozata szerint az exminiszter mindössze 19,5 forint takarékban elhelyezett „vagyont” és 2,1 forintnyi készpénzt halmozott fel 2023-ban.

A kormánypárti politikus minden bizonnyal kifelejtette a nullákat az idei vagyonnyilatkozatából, így csak feltételezhető, hogy mekkora összegre gondolt a kitöltéskor.

A megoldás ugyanis lehet akár ezer, millió, vagy milliárd is.

Valódi tét nélkül idén is legfeljebb a politikusok iránti bizalom további aláásására volt jó a procedúra – értékelt a K-Monitor. Azt is megfogalmazták, egy valódi ellenőrzésen és büntetésen alapuló vagyonnyilatkozati rendszert sürgetnek, immár az Integritás Hatósággal egyetemben.

Arról mi is beszámoltunk, hogy az infláció miatt Orbán Viktornak is nehéz volt a 2023-as év, megtakarított pénze 3 millió forinttal csökkent, XII. kerületi luxusingatlanja és felcsúti háza viszont továbbra is megvan.

(Címlapkép: Fazekas Sándor, a Fidesz vezérszónoka felszólal a magyar-török katonai keretmegállapodás kihirdetéséről szóló törvény általános vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. március 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd)