Csak a magyarok 15 százaléka használja az online árfigyelő rendszert egy kutatás szerint

Csak a magyarok 15 százaléka használja az online árfigyelő rendszert egy kutatás szerint

Úgy tűnik, nem hozta különösebben lázba az embereket a kormány infláció letörését célzó csodafegyvere.

A Pulzus Kutató a Napi.hu megbízásából készített felmérésből az derül ki, hogy a többség feleslegesnek tartja a július elsején indult online árfigyelőt, és nem megy csak azért egy másik üzletbe vásárolni, mert kedvezőbb egy-egy élelmiszer ára.

Az ezer fős kutatás eredménye ráadásul azt mutatja, hogy

a válaszadók 55 százaléka feleslegesnek tartják az árösszehasonlítást, és nem szerzik be más más helyen az adott élelmiszert csak azért, mert alacsonyabb az ára.

A felmérés szerint a válaszadók negyede nem tudott róla, hogy működik ilyen árösszehasonlító oldal.

A Pulzus kutatásában részt vevők mindössze 15 százaléka nyilatkozott arról, használja az infláció ellen bevetett fegyvert.

Az augusztus első két napján végzett felmérés eredménye azt mutatja, a júliusi induláskor óriási érdeklődés kísérte a weboldalt, mostanra azonban jóval kevesebben ellenőrzik így az üzletek kínálatát.

Az árfigyelő rendszert egyébként a fővárosi lakosok mindössze 18 százaléka használja. Érdekesség, hogy a férfiak nagyobb részben válaszolták azt, hogy a bevásárlás előtt összevetik, hol a legolcsóbb az élelmiszer.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tegnap a kormány hivatalos közösségi oldalán megjelent videójában arról beszélt: "Az árfigyelő elkezdte letörni az élelmiszerárakat, és megakadályozza azt is, hogy az árstopok után a multik emeljék az áraikat. Már most sokat segít spórolni a magyar családoknak"

(Címlapkép: Twitter)