Csak blöfföl Lázár János a Jobbik szerint

A Lázár János által ma ismertetett tervek csak újabb blöffnek foghatóak fel, még pótcselekvésnek is gyengék. Nem rendőrségi átcsoportosítások kellenek a déli határszakaszra, hanem a határőrség visszaállítása. A kabinet elképzelései ugyanis csak azt eredményeznék, hogy számos helyről - ahol óriási szükség van a rendőrökre - elvonnák a rendőrség állományát, őket vezényelnék a déli határhoz - reagált Lázár János sajtótájékoztatójára Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője.

Az illegális határátlépés büntetésével, valamint a Btk. szigorításával egyetért a Jobbik, de egészen másképp gondolja, mint a Fidesz, amely hosszú évekig itt tartaná az egyébként 140 százalékosan kihasznált börtöneinkben a bevándorlókat, s persze mindezt a magyar adófizetők pénzén. A Jobbik úgy véli: az illegális migránsokkal szemben az azonnali visszatoloncolás - abba az országba, ahonnan átlépték a magyar határt - az egyetlen célravezető lépés.

Összefoglalva a Jobbik követeléseit: az illegális migránsokkal szemben azonnali kitoloncolásra lenne szükség, valamint a határőrség visszaállítására, de ezek mellett persze elkelne egy erős, masszív, valós (mert Szegednél és Ásotthalom nagy részénél híre-hamva sincsen) kerítés, elkerülhetetlen a Dublini-egyezmény felmondása (a Nyugat-Európából visszaküldött bevándorlók miatt), a jelenlegi menekülttáborok zárttá tétele, valamint az újabbak létrehozásának feltételül szabni a helyi népszavazásokat.