Csak marketingfogás lenne Trump elnökjelöltsége? - Tévécsatornát indíthat a milliárdos

A Huffington Post arról írt, hogy igaznak bizonyulhatnak a hónapok óta lebegtetett pletykák, miszerint a valóságshow-megszállott Trump a kampányban szerzett népszerűségére építve tévécsatornát indíthat. A találgatások szerint a milliárdosnak ezért nem számít, hogy végül ő lesz-e az Egyesült Államok elnöke, vagy sem.

Az elgondolás a Financial Times hétfői cikkével nyert újabb lendületet: a lap úgy tudja, hogy Trump veje, Jared Kushner már meg is keresett ezzel kapcsolatban egy neves médiaalapítással foglalkozó céget, és hónapok óta folynak a csatornaindításhoz szükséges üzleti tárgyalások.

Emellett több konzervatív-jobboldali médiaszemélyiségről is felröppentek pletykák, mint lehetséges műsorvezetőkről, ám eddig semmi biztosat nem lehet tudni ezek valóságtartalmáról.

A Huffington Post viszont idéz egy Trump-közeli forrást, aki szerint az elnökjelölt jelenleg olyan befektetőket keres, akiknek megvan a tőkéje és a médiapiaci infrastruktúrája is a projekthez, ugyanis nem szeretne nulláról indulni.

Nem zörög a haraszt...?

Bár Trump vehemensen tagad, a napokban újabb árulkodó jel utalt arra, hogy a találgatások mögött mégiscsak lehet valami:

az üzletember Facebook oldalán ugyanis hétfő este startolt a fősodratú média által csak "Trump TV-ként" emlegetett produkció első, kísérleti adása.

A műsorvezetők nyitó kommentárja szerint "Live from Trump Tower" címre keresztelt adás hivatalos célja, hogy "ellensúlyozza a mainstream média hazugságait" és eljuttassa az elnökjelölt üzeneteit a nyilvánossághoz.

A baloldali beállítottságú Guardian értelemszerűen nem volt elájulva az adás minőségétől, de a kezdeti amatörizmus egyáltalán nem jelenti azt, hogy Trumpnak ne lehetnének nagy tervei a projekttel.

Ezúttal egy pornósztár vádolja zaklatással Donald Trumpot

Trump újabb vádolója Jessica Drake pornószínésznő, aki egy Los Angeles-i sajtótájékoztatón, Gloria Allred nőjogi ügyvéd társaságában mesélte el, hogy 2006-ban egy kaliforniai golfversenyen találkozott Trumppal. Elmesélte, hogy Trump a hotelszobájába hívta, ahol két másik nő is volt, amikor megérkezett.Drake elmondta, hogy a pizsamába öltözött Trump mindhármukat határozottan megragadta, és akaratuk ellenére megcsókolta.