Csányi Sándor: A véleménye miatt Gulácsi Péter és Petry Zsolt sem kerülhet hátrányba

Csányi Sándor: A véleménye miatt Gulácsi Péter és Petry Zsolt sem kerülhet hátrányba

Csányi Sándor a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is reagált Gulácsi Péter és Petry Zsolt politikai megnyilvánulásaira, amelyeket a hazai sajtó is felkapott.

Az MLSZ elnöke a szövetség honlapján arról beszélt, hogy 

"tudomásul kell venni, hogy minden közösségben, a munkahelyeken és a sportegyesületeknél is, világnézeti és értékrendbeli kérdésekben eltérő vélemények léteznek. Ha ezek nem kirekesztők, rasszisták, akkor ezekkel együtt kell tudni élni, el kell fogadni, hogy az emberek különbözőképpen gondolkoznak. A véleménye miatt senki nem kerülhet hátrányba – ez egyaránt igaz Gulácsi Péterre és Petry Zsoltra is" – fogalmazott a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor.

"Meggyőződésem, hogy a magyar válogatott teljesítményét és egységét nem fogja befolyásolni ez a most kialakult vita. Nagyon remélem, hogy a jövőben a Gulácsi Pétert ért méltatlan támadások nem folytatódnak. Kérem a szurkolókat, hogy ahogy eddig, ezután is egységesen álljanak a válogatott mögött. A játékosoktól pedig azt várom el, hogy a válogatott minél sikeresebb Európa-bajnoki szereplésére koncentráljanak" – hangsúlyozta az MLSZ vezetője.

Hétfő délelőtt egyébként Petry Zsolt a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapnak azt nyilatkozta, hogy 

"a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjú szövegét, például kihagyták belőle azt a mondatát, miszerint nagyon is el tudja képzelni, hogy egy gyermek nagyon boldogan nőhet fel egy homoszexuális családban."

Petry Zsolt azt állítja, hogy a Magyar Nemzet egyeztetés nélkül megváltoztatta az interjúját

Mint ismert, a Dárdai Pál által trenírozott Herta BSC menesztette Petry Zsolt kapusedzőt a Magyar Időkben Nemzetben megjelent interjúja miatt. Petry az említett interjúban arról beszélt, hogy Gulácsi jobban tenné, ha a focival foglalkozna, majd kifejtette, hogy Európa morálisan mélyre süllyedt, a bevándorláspolitika az erkölcsi leépülés megnyilvánulása, illetve olyat is mondott, hogy fáj neki, hogy rasszistának tartják csupán azért, mert azt mondja, "rettentő sok bűnöző lepte el Európát".