Csányi Sándorhoz fordult a Jobbik a külhoni OTP-k magyar felirata ügyében


 Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az ügyben levélben fordult Csányi Sándor OTP-vezérhez.


 

"(...) Egy ilyen probléma kapcsán fordultam levélben dr. Csányi Sándor úrhoz, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójához, jelezve, hogy számos OTP Bank fiók kirakatán, információs felületein egyáltalán nem látni magyar feliratot. Az Alaptörvény D) cikkében foglaltakból világosan következik, hogy a magyar bank felé reális elvárásként fogalmazódik meg a magyar nyelvű feliratok kihelyezése, hiszen az anyanyelv mellőzésének törvényszerű következménye az asszimiláció. Ez tény, ahogy az is,

hogy nevelés-oktatásra szánt és a különböző gazdaságfejlesztési támogatások az OTP-n keresztül vehetőek igénybe

így ezért is különösen elvárható a magyar nyelvű feliratok kihelyezése." - írja a politikus.

Rudas Ágnes, az OTP Elnöki Kabinetirodájának vezetője válaszában azt írta Sneidernek: az OTP Bank elkötelezett a külhoni magyarok anyanyelv használatának biztosítása ügyében,

a leánybankok irányába pedig határozott elvárásként fogalmazzák meg a levélben jelzett célok teljesülésének az elősegítését.

Sneider Tamás bejegyzésében azt kéri, "amennyiben valaki mégis találkozna magyarlakta területen olyan OTP fiókkal, ahol az ügyfelek számára a nyomtatott információk nem érhetőek el magyar nyelven, a külső fiókfelületen pedig nincs közzétéve magyarul is a nyitva tartás, a termékplakátok, esetleg úgy érzi, hogy a magyar nyelven történő kiszolgálása érdekében nem tettek meg mindent" az jelezze felé.