A keményen dolgozókat nézik le legjobban a kormánypárti politikusok?

„Színes-szagos semminek" tartják a dolgozói élni akarást.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője keddi sajtótájékoztatóján visszautasította a fideszes képviselő lekezelő hozzáállását: ahelyett, hogy Csöbör Katalin támogatná a béruniót, azt állítja, hogy Magyarországon sosem látott mértékben nőnek a keresetek, a béruniót pedig „színes-szagos semminek” nevezi.

Ezzel azt üzeni, hogy a versenyképes magyar gazdaság kialakítása csak egy blöff, amire nem képesek a magyarok, szemben a nyugat-európai népekkel.

Jakab Péter szerint nem a magyarok teljesítménye, hanem Fidesz-kormányzás az, ami blöff:

„hazugságok halmaza, amiből csak a hazudozó politikusaik élnek meg nyugat-európai szinten, miközben a magyaroknak marad a rabszolgabér”.

Hozzátette azt is: az eddigi magyar gazdaságpolitika, amely az olcsó munkaerőre épített, zsákutca, ami elől például Miskolcról 11 év alatt 23 ezren menekültek el.

Így -tette hozzá- itt a lehetőség, hogy a bérunióval ne csak az árak, hanem az életszínvonal is felzárkózzon a nyugati szintre, hiszen 2004-benezért csatlakozott Magyarország az unióhoz.

„Bár lehet, hogy a Fidesz szerint ez is csak egy blöff volt, a népnek jogos elvárása, hogy a bérfelzárkózás végre megvalósuljon, ezért is írják alá nagyon sokan a béruniós kezdeményezést”

- közölte a Jobbik politikusa. Végezetül jelezte: várja Csöbör Katalin aláírását is, miután elolvasta, mi is az a bérunió, ezt ugyanis eddig láthatóan nem tette meg a Fidesz képviselője.

Schiffer András volt LMP-elnök már támogatta a béruniós kezdeményezést, ahogyan Miskolc volt KDNP-s polgármestere, Kobold Tamás is, valamint Illés Zoltán, a második Orbán-kormány volt környezetvédelmi államtitkára is így tett.