Dárdai: nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang-kupán első vagy

Utánpótlás problémák.

Dárdai Pált Nyíregyházáról és Budakesziről egy kisebb edzőcsoport, 27 fő látogatta meg Kiss Baranyi Sándor vezetésével - írja az Index. A Hertha trénere bemutatta nekik az akadémia működését, valamint felkészülésüket a Mönchengladbach elleni meccsre. Ezen a beszélgetésen hangzott el a következő mondat tőle, ami jól leírja a magyar utánpótlás egyik problémáját:

"Amíg sok utánpótlásedzőnél kizárólag az számít, hogy három ügyes gyerekkel megnyerjen egy tornát, felesleges reménykedni. Nem akkor vagy jó edző, ha a Farsang-kupán első vagy. Akkor vagy jó edző, ha az év végén feladsz öt-tíz-tizenöt képzett és futballért bolonduló gyereket a következő korosztályba."

Dárdai: szerintem probléma lenne most idehozni egy magyart

Vasárnap este 22:30-kor kerül adásba az M4Sportnak adott exkluzív Dárdai-interjú, a csatorna közzétett egy rövid előzetest, ami arról szól, hogy van-e olyan magyar játékos, aki képbe kerülhet a Herthánál. Röviden: nincs. Az edző elmondta, hogy Dzsudzsák Balázst korábban leigazolta volna, de nagyon jónak kell lenni ahhoz, hogy valaki Berlinbe mehessen, ráadásul nehéz kérdés, mert ott van a fia is.