David Cameron lebeszélné a brit muszlimokat az Iszlám Államról

Behülyít az Iszlám Állam

David Cameron, aki hétfőn egy amerikai rendezvényen mond beszédet, arra figyelmezteti majd a fiatal brit muszlimokat, hogy gyakorlatilag a biztos halál vár rájuk, ha csatlakoznak az Iszlám Államhoz. Cameron szavai szerint "nem egy mozgalom megbecsült tagjai" lesznek, hanem ágyútöltelékként fogják őket használni. "A fiúkat agymosásnak vetik alá, testükre pokolgépeket szíjaznak és felrobbantják őket (...) A lányokra rabszolgasors vár" - hangsúlyozza beszédében a brit kormányfő.

Hülyeség ellen

A The Sunday Times című tekintélyes konzervatív vasárnapi brit lap értesülése szerint a brit miniszterelnök jogszabályi fellépést helyez kilátásba azok ellen is, akik csak "hallgatólagosan támogatják" az Iszlám Államot. A brit kormány emellett új törvényi definíciót is kidolgoz a szélsőségességre; e jogszabály a demokrácia, a törvényesség és a vallási tolerancia ellen uszítók megbüntetését szolgálja majd.
London szigorítani kívánja a brit iskolákban radikális eszméket hirdető hitszónokok elleni fellépést is, ugyanakkor törvényi úton kíván szembeszállni az olyan összeesküvési elméletek terjesztőivel, amelyek szerint a nyugati titkosszolgálatok állnak a terrorcselekmények mögött, vagy e szolgálatok muszlim gyerekeket figyelnek meg.