Időközi Debrecenben: ismét csak egyetlen ember szoríthatja meg a Fideszt

A kampány március 18-án indult, a pártok április 3-ig állíthattak jelölteket. A május 7-i időközi választás több mint 7500 szavazópolgárt érint, érvényességi küszöb nincs, tehát a legtöbb szavazatot kapó jelölt lesz az önkormányzati képviselője a 6-os számú választókerületnek.

A 2014-es önkormányzati választás során a Fidesz-KDNP legnagyobb kihívója a Jobbik volt, a jobboldali ellenzéki párt 17,9 százalékos eredményével gyakorlatilag egyedül kapott annyi szavazatot, mint a többi baloldali országos párt együttvéve.

Ők most Keresztesy Gergővel szeretnének nyerni, a jelölt legfontosabb feladatainak a zártkerti ingatlanok beépíthetőségének növelését, a tömegközlekedés fejlesztését a kertségben élők számára, illetve a közutak, a közúthálózat javítását tartaná. Ezeken túl a nagycserei vezetékes ivóvízhálózat kiépítését, és a halápi rendelő felújítását is fontosnak tartja, nyilatkozta korábban egy debreceni sajtótájékoztatóján.

A vasárnapi időközi választást azért kellett kiírni a választókerületben, mert az egyéni önkormányzati képviselő, Danku Attila 2017. január 14-én elhunyt.