Dibusz: mindenben javulnunk kell

Lovrencsics a saját hibáit is elismerte.

A Telkiben tartott sajtótájékoztatón Dibusz elmondta, hogy fontos mérkőzés lesz az ausztrálok elleni, mert az előző három összecsapás nem úgy sikerült, ahogy várták. Elismerte, hogy támadásban és védekezésben is javulniuk kell, voltak ugyan néha jobb periódusok, de

„nem voltunk elég kemények, határozottak, és a labdabirtoklásban is fejlődni kell.”

Lovrencsics is elismerte, hogy mostanában nem azok az eredmények jöttek, amiket szerettek volna.

Szerinte nagyon kevés idő volt a felkészülésre a fehéroroszok elleni meccs előtt, mindössze két nap, előtte pedig a klubszezon miatt nem tudott összejönni a csapat. Szerda után két nappal ismét játszani kell, ráadásul nagyon erős ellenfél a szombati.

Lovrencsics szerint a rövid felkészülési idő is hozzájárul ahhoz, hogy olyan hibákat vét a csapat, amik több lehetőséggel nem jönnének ki a játékosokból, mert a kvalitás bennük van, ezt bizonyították már korábban. Önkritikát gyakorolva hozzátette, hogy a breszti meccsen ő is elkövetett egy-két olyan bakit, amit lett volna szabad.

Leekens: a fehéroroszok ellen rendkívül motivált volt a csapat, Dzsudzsák nem játszhat szombaton

Leekens szerint nagyon rövid ez a hét, kevés az idő a regenerálódásra, mert szerda után szombaton újra pályára lép a csapat. A játékosok testben elég fáradtak, de talán kipihenik magukat, a legfontosabb, hogy a szeptemberi tétmeccsekre összeálljon a válogatott. Az ausztrálok elleni szombati barátságos mérkőzésen Elek Ákos biztos, hogy nem játszik, valamint Dzsudzsák Balázs játéka sem valószínű.

(fotó: Béli Balázs / Alfahír)