Áramütés végzett Zokni gólyával, akit kézből is lehetett etetni

A dömösi madármentők és a község lakói is gyászolnak.

Márton András és családja évek óta üzemeltet vadmadár-mentőközpontot otthonukban, önerőből, itt lelt otthonra alig egynapos korában Zokni, aki úgy járt, ahogy a népesebb gólyacsaládokba születő fiókák némelyike szokott: kipottyant a fészekből. Ám szerencséjére a dömösi madárbarátok még időben rátaláltak.

A Mártonék által majdnem egy esztendővel ezelőtt befogadott madár emberszerető és szelíd volt: Márton András rendszeresen kézből is etette a fiatal gólyát, akit Dömös lakossága is szívébe zárt.

Egészen a mai tragikus napig, amikor is egy rosszul szigetelt középfeszültségű áramellátó oszlop vezetékére rászállva áramütést szenvedett, amibe belepusztult.

Márton András szívfacsaró Facebook-bejegyzésben adta hírül Zokni elhullását, és kelt ki dühösen az áramszolgáltató ellen, akinek szerinte több hasonló, elavult technológiájú, nem megfelelően szigetelt oszlopa is található Natura 2000-es természetvédelmi területen, aminek évente rengeteg madár esik áldozatul. Hasonlóan Zoknihoz, akit gyermekeként nevelt és szeretett.

Alább olvasható a teljes bejegyzés:

R.I.P. nyugodj békében Zokni gyermekem 2016.05.30 - 2017.05.21. Köszönjük E-ON :-( Köszönjük E-ON, hogy a végtelen...

Közzétette: Márton Vlad András – 2017. május 21.