Nigériai drogdílerre csaptak le a budapesti nyomozók

Nigériai drogdílerre csaptak le a budapesti nyomozók

A VII. kerületi nyomozók a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködve térképezték fel egy Budapesten élő nigériai férfi drogbizniszét, aki a rendőrök információi szerint kokaint és más kábítószereket is terített a fővárosban - írja a police.hu. Az elfogására és a hozzá köthető három lakás átkutatására az erzsébetvárosi rendőrök december 16-án összehangolt akciót szerveztek a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával, valamint az NNI és a TEK műveleti egységeivel.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/X4ERxWqRmEk.jpg?itok=ty6NhZSA","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=X4ERxWqRmEk&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A 40 éves nigériai férfit éjjel, egy józsefvárosi lakásban fogták el, a nyomozók több mint fél kiló kábítószergyanús fehér port és növényi származékot foglaltak le. Találtak olyan kapszulát is, ami tipikusan a testüregben és gyomorban csempészéshez használnak a futárok, az elsődleges szakértői vizsgálat szerint ez kokainnal volt megtöltve. A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke közel 8 millió forint.

A díler másik lakásáról a rendőrök egy magát kolumbiainak valló férfit állítottak elő, akiről kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Magyarországon, a román rendőrök pedig közokirat-hamisítás miatt folytatnak eljárást ellene. A férfit a rendőrök az idegenrendészeti eljárást lefolytató Repülőtéri Rendőr Igazgatóságnak adták át. 

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/a6LCTEbadcw.jpg?itok=LoaPLxaO","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=a6LCTEbadcw&feature=emb_title","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 40 éves nigériai férfit kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A fővárosi rendőrök az elmúlt hetekben több mint 200 kilogramm kábítószert és 279 tő marihuánát vontak ki a forgalomból. A lefoglalt drogok feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.