Dudás Róbert javaslatot nyújtott be, hogy SZÉP-kártyával is lehessen hideg élelmiszert vásárolni

Dudás Róbert javaslatot nyújtott be, hogy SZÉP-kártyával is lehessen hideg élelmiszert vásárolni

A Jobbik alelnöke úgy látja, az elhibázott kormányzati gazdaságpolitika leginkább az élelmiszerek drágulásában mutatkozik meg.

Dudás Róbert javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek azért, hogy lehessen SZÉP-kártyával is hideg élelmiszert vásárolni - számolt be a Jobbik-Konzervatívok alelnöke Facebook-bejegyzésében.

Az ellenzéki párt politikusa szerint

"Magyarországon az Európa-rekorder áremelkedések miatt egyre nagyobb veszélybe kerül az emberek és családok megélhetése, a kormány hibás válságkezelése pedig csak olaj a tűzre".

A Jobbik országgyűlési képviselője posztjában emlékeztetett, a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb tájékoztatása szerint idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 24 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit.

"Az elhibázott kormányzati gazdaságpolitika leginkább az élelmiszerek drágulásában mutatkozik meg, ezért javasoljuk, hogy teremtsék meg annak lehetőségét, hogy jelen gazdasági helyzetben a magyar családok a SZÉP-kártyát újra felhasználhassák hideg élelmiszer vásárlására. Ez egy válságoktól mentes időszakban is különösen fontos lépés lenne; jelenleg pedig, amikor Európában legnagyobb mértékben Magyarországon nőnek az árak, nélkülözhetetlen"

- emelte ki.

Dudás Róbert javaslata ezen a linken olvasható el

(Címlapkép: Facebook)