Egy 13 milliós karórával, egy 2,5 milliós retiküllel és egy egymilliós szoknyával dubajozott Orbán Ráhel

Egy 13 milliós karórával, egy 2,5 milliós retiküllel és egy egymilliós szoknyával dubajozott Orbán Ráhel

Másoknak ennyi pénz elég lenne arra, hogy legalább az önerőt kifizessék egy lakásvásárláshoz, hogy utána még évtizedekig fizethessék a bankhitelt. A miniszterelnök lánya egész jól áll a lábán.

13 millió forintos órát viselhetett a miniszterelnök lánya a dubaji turisztikai kiállítás vacsoráján – vette észre Hadházy Ákos független, ellenzéki képviselő. Korábban arról is közzétett egy bejegyzést, hogy Orbán Ráhel egy egymilliós szoknyában mutatkozott és egy 2,5 milliós retikült választott hozzá.

A kis kék Chanel táska ára 6500 dollár, vagyis 2,3 millió forint. Magyarországon sok ember egy évig dolgozik ennyi pénzért.

„A gazdagság nem bűn és a kérkedés is csak jellemhiba” – hangsúlyozta. Szerinte a fő kérdés az, hogy ez a mérhetetlen gazdagság nem tisztességes versenyben született, hanem a magyar adófizetők pénzéből van. Hadházy úgy véli, hogy hazugság a „nemzeti burzsoázia” megteremtéséről alkotott mítosz.

A Tiborcz Istvánnak és a többieknek juttatott tömérdek állami milliárd – ami nagyon hiányzik ebben az országban sok száz helyről – véletlenül sem forog vissza a gazdaságba, inkább jachtok, autók, New York-i lakás, méregdrága ruhák és kiegészítők formájában távozik.

Csak a svájci óragyártók meg a francia divatcégek járnak jól vele, a magyar emberek biztosan nem. Az pedig, hogy szemérmetlenül még dicsekednek is vele, azt jelzi, mennyire elszakadtak a rendszer kegyeltjei a magyar valóságtól – mutatott rá az ellenzéki politikus.

„Sajnos a trónörökösnő táskája nem látszik jól a dubaji felvételeken, de éles szemű, divathoz értő olvasóim jelezték, a szoknya is különleges darab” írta Hadházy. A DIOR Dioriviera Toile de Jouy kollekció "fluorescent blue" darabja. Egy ilyen potom 2750-3400 euró lehetett, azaz akár 1 millió 315 forintba is kerülhetett. „Legyen mindenki büszke rá, az önök pénzéből van” – tette hozzá.

Hadházy egyik olvasója hívta fel a figyelmet, hogy Orbán Ráhel a vacsoránál viselt órája egy Ballon Bleu de Cartier. Többféle változatban készül, gyémánt berakással, illetve anélkül. Ennek ára megközelíti a 13 millió forintot. A pofátlanság teteje, hogy ez a miniszterelnök lányának pár hete ismét nyilvánossá tett Instagram fiókjából derült ki.

Hadházy Ákos nem érti a nyílt kérkedést:

Egyszerűen ennyire buta, vagy betegesebb az apjánál is? Vagy egyfajta üzenet ez, hogy lám, ostobák, én mindent megtehetek!?

(Címlapkép: Orbán Ráhel/Instagram)