Egy téli reggelen arra ébredhet, hogy nincs több Morning Show, mert elhallgatott a népszerű Class FM

A Médiatanács nem kegyelmezett Simcsika egykori rádiójának.

A Class FM a rádió eladásakor állítólag 2,8 millió fős országos hallgatottsággal rendelkezett. Az új tulajdonos a Sláger Rádió Zrt. – amit többségében John Michael McNutt amerikai üzletember birtokol – elméletileg abban bízhat, hogy a NMHH frekvenciapályázatán elvileg indulhatnak ők is.

Mindazoknak akik követik az eseményeket Simicska és Orbán szakítása után, azoknak a Class FM megszűnése nem okozhatott túl nagy meglepetést.

Júniusban került napvilágra, hogy miután a Simicska érdekeltségbe tartozó Metropollal a BKV megszüntette a szerződést, az ingyenes napilap felszámolja magát. Az akkori tulajdonosok elmondták, hogy nem csupán az állami hirdetésektől estek el, de megtapasztalták azt is, hogy a piaci alapon működő cégek sem merték reklámbevétellel támogatni a kényszerből ellenzékivé lett újságot. Manapság a közösségi közlekedés utasai Habony Árpád ingyenes napilapját, a közpénzzel kitömött Lokált forgathatják, amiben Garfield vagy Kázmér és Huba nincs ugyan, de kormányzati propaganda annál inkább.

Iparági források szerint könnyen elképzelhető, hogy a Class FM okozta űrbe is egy ehhez hasonlatos médiatermék nyomul majd be, esetleg Andy Vajna fennhatósága alatt.