Egységben Magyarországért: Magyarországon nem szabad kimondani, hogy benzinhiány

Egységben Magyarországért: Magyarországon nem szabad kimondani, hogy benzinhiány

Orbán Viktor gazdaságpolitikája csúfos kudarc, ezt mutatja az üzemanyag-ellátás akadozása is - hangoztatták az Egységben Magyarországért pártszövetség politikusai pénteki online sajtótájékoztatójukon.

Ilyés Márton, a Momentum alelnöke szerint a magyar miniszterelnök „minden zsetont Oroszországra tett föl, pedig nem kaptunk semmit az oroszoktól”. Felhívta a figyelmet arra, hogy Paks II. drágábban termelne áramot, mint bármilyen más technológia. Azt valószínűsítette, hogy ebben a projektben a magyar és az orosz korrupció összefonódott. A magyar kormány nem készült fel az energiaválságra, nincsenek készleteink, nincsenek terveink, és nincsenek megbízható szövetségeseink sem.

Az Európai Unió hozzon létre egy alapot, készletezzen közösen, és közösen lépjen föl az orosz zsarolással szemben, mert csak ez védi meg Magyarországot, csak ez védi meg a magyar fogyasztókat

- jelentette ki a momentumos politikus.

Ilyés Márton szerint Európában most éppen ezen gondolkodnak, „de az asztalhoz Putyin szövetségesét nem fogják odaengedni, még a lengyelek is viszolyognak a putyini alkuktól”, ezért egy új kormányra van szükség, hogy megvédje Magyarország nemzeti érdekeit.

Horváth Jácint, az Egységben Magyarországért képviselőjelöltje leszögezte: az Orbán-kormány kudarcos politikája vezetett az előállt helyzethez.

Ki lehet jelenteni: összeomlott ma Magyarországon az üzemanyag-ellátás. Azonnali beavatkozás szükséges, és felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal avatkozzon be

- fogalmazott a DK-s politikus.

Szerinte „Orbánék heteken-hónapokon keresztül karba tett kézzel nézték, mi történik körülöttünk, és éveken keresztül dörgölőztek az oroszokhoz, aminek most mi isszuk a levét”. Oda jutottunk, hogy az üzemanyag-ellátási gondok miatt veszélybe kerülhetnek az alapvető szolgáltatások is.

A DK-s politikus kitért arra is, hogy Gulyás Gergely előző esti bejelentése szerint a kormány utasította a rendőrséget, hogy rémhírterjesztés miatt indítson eljárást azokkal szemben, akik az ellátás leállásáról közölnek információkat.

Úgy látszik, amíg Oroszországban azt nem szabad kimondani, hogy háború, nálunk azt nem szabad kimondani, hogy benzinhiány

- jegyezte meg Horváth Jácint.