Egzotikus kihívója akadt a Postának

Új kihívója akadt a Magyar Postának. Cikkünkben kifejezheti véleményét az állami cég működésével kapcsolatban.

Két éve már annak, hogy a hazai jogszabályok is megengedik, a "királyi" posta mellett más vállalkozások is elláthassanak postai szolgáltatásokat a szektorban, ezek a tevékenységek eddig csak az állami cég számára voltak fenntartva. A Feibra Kft. 2013. januárjában jelezte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak (NMHH), hogy örömest beszállna a bizniszbe, és a meglévő tevékenységein túl egyetemes postai helyettesítő szolgáltatást is nyújtana.

Az egyébként a szórólapterjesztésben piacvezető cég azonban fennakadt az NMHH rostáján, és most úgy tűnik, végleg kiszállt a versenyből.

Hogy megéri postai szolgáltatást nyújtani, arra bizonyíték, hogy a City Mail Hungary Kft. állítólag már benyújtotta a szükséges engedélykérelmet (a cég ugyan nem erősítette meg az információt, de az NMHH már elindította az elbírálási eljárást). Ha sikerrel jár a City Mail, akkor egy igazán egzotikus hátterű vállalattal gazdagodhat a hazai paletta: a honlapjuk szerint 7 évvel ezelőtt Dubaiban, az Egyesült Arab Emírségekben és Szerbiában alapították meg a Posta lehetséges kihívóját.

Ráncfelvarrás

Az igazat megvallva, talán nem ártana némi változás a Magyar Posta működésében. A szerkesztőségünkbe is érkező alkalmazotti panaszok, illetve a postahivatalokban tapasztalható "értékesítési láz" mind-mind jelzik, hogy valami nem stimmel a kizárólagos jogokkal rendelkező "állami vízfejnél".

[[nid:162607]]