Ékszer, amely egy életre szól (x)

Ékszer, amely egy életre szól (x)

Az eljegyzési gyűrű és a karikagyűrű kiválasztása mindig nehéz feladat. Míg az előbbi a vőlegény agytekervényeit terheli meg jobban, addig a karikagyűrű pedig egy közös döntés eredménye kell, hogy legyen. De vajon miért és hogyan érdemes választani ahhoz, hogy egy életen át elégedettek legyünk vele?

A legfontosabb szempontok

Az eljegyzési gyűrű kiválasztása során a vőlegénynek minden esetben figyelembe kell vennie a menyasszony stílusát, életritmusát, és természetesen tudnia kell, hogy mit is szeret. Mivel mindenki szereti a tökéleteset választani, ezért ez egy kis odafigyelést igényel. Tehát ha a kedves inkább a szolidabb és egyszerűbb divatú ruhákat hordja, akkor lehetőség szerint inkább ebbe az irányba induljunk, ne pedig a vad és feltűnő darabok felé.

Természetesen ez igaz fordítva is, hiszen ha valaki a harsányabb és feltűnő darabokat részesíti előnyben, akkor az eljegyzési gyűrű is lehet figyelemfelkeltő. Ehhez a legjobb megoldás egy nagyobb és színes kő az eljegyzési gyűrűbe foglalva.

Karikagyűrű esetén érdemes a visszafogottabb vonalakat előnyben részesíteni, mivel azokat a későbbiekben sokkal könnyebb méretre igazítani. Nem véletlen, hogy apáink és nagyapáink idejében az egyszerű, hagyományos arany karika volt a divat. Ezek többségébe gravíroztattak valamilyen feliratot, mintát, esetleg az esküvő dátumát vagy a pár nevét. A hölgyek jobban szeretik a csillogást, így a karikagyűrű női felébe nyugodtan tetethetnek néhány apróbb követ. A férfiak inkább a dísztelen, de mégis egyedi karikagyűrűket kedvelik.

A kevesebb néha több

Akár eljegyzési gyűrűről, akár karikagyűrűről legyen szó, nagyon fontos a mérték. Tehát nem szabad elfelejteni azt, hogy az adott gyűrűt egy életen át fogjuk viselni, azaz rajtunk lesz minden fontos összejövetelen, akár iskolában, de még egy állásinterjún is. Kevés kellemetlenebb dolog van, mint ha egy állásinterjún inkább a gyűrűre figyelnek, mintsem arra, amit mondunk.

Arról nem is beszélve, hogy nem mindegy, milyen anyagból készül a gyűrű. A legnépszerűbb alapanyag a mai napig az arany, bár manapság egyre több mindennel ötvözik a különböző árnyalatok érdekében. Ennek köszönhetően egyre többen allergiásak rá. Nem magára az aranyra, mivel ez a nemesfém önmagában nem allergizál, hanem az ötvözőanyagok okozhatnak kellemetlen meglepetéseket. Éppen ezért az egyik legjobb megoldás a palládium, mert bár ebből csak fehérarany készülhet, de az garantáltan allergiamentes lesz.

Bár a cikkünkben szó volt eljegyzési, illetve karikagyűrűről is, ezek semmiképp sem keverendők össze. Az eljegyzési gyűrűt a vőlegény a lánykérés alkalmával húzza kedves a ujjára, míg a karikagyűrűk már ezután kerülnek kiválasztásra, és az esküvői szertartás során kerülnek méltó helyükre.