Elkapták a 91 éves bácsira sokkolóval támadó gazembert

A vádlott egy elektromos sokkolóval igyekezett megérinteni a földön fekvő sértettet, majd vonszolta és bántalmazta az idős férfit.

Az ügy vádlottja, egy budapesti férfi még 2008 májusában az éjszaki órákban a nyitva hagyott ajtón bement egy 91 éves férfi leányfalui házába. Az értékesnek talált dolgokat – pénzt, ezüst étkészletet, ón tálakat – összeszedte és el akarta lopni.
 
Amikor a férfi az idős ember tévéjét pakolta, a zajra felriadt az alvó sértett, és megpróbálta visszatartani a tolvajt. Dulakodni kezdtek.
A vádlott egy elektromos sokkolóval igyekezett megérinteni a földön fekvő sértettet, majd vonszolta és bántalmazta az idős férfit. A sértett azonban nem hagyta magát, védekezett, amitől a vádlott megriadt és a magához ragadott értéktárgyakkal elrohant, majd eltűnt.
A férfi évekkel később, 2014 októberében a bűncselekmény helyszínén rögzített tenyérnyoma azonosításának eredményeként került elfogásra. A Szentendrei Járási Ügyészség vádiratában fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben.