Putyin szavaival buzdítják erőszakra a Fidesz fanatikusait az ellenzékkel szemben

Putyin szavaival buzdítják erőszakra a Fidesz fanatikusait az ellenzékkel szemben
Még 50 évvel ezelőtt a leningrádi utcák megtanítottak engem valamire. Ha a harc elkerülhetetlen, ütni elsőként kell!

- ezzel a Putyin-idézettel tettek közzé egy mémmel ellátott posztot a kormányzathoz közel álló Számok - a baloldali álhírek ellenszere nevű Facebook-oldalon kedden. Az orosz elnök szavaival a Szíriában kialakult helyzetre reflektált még egy 2015-ös rövid videóban.

A poszt írója szerint ez a gondolat párhuzamba hozható a 2022-es országgyűlési választással is, a kormánypártok és az ellenzék viszonyát illetően. Mint a bejegyzésben fogalmaznak: "Ha a Fidesz nyerni akar, akkor fogadja meg ezt a tanácsot, mert bár nem fizikai értelemben, de átvitt értelemben ez mindenképp egy harc". 

Ha meg akarjuk védeni a magyar demokráciát, akkor minden követ meg kell mozgatnunk.

- folytatják az érvelésüket.

Donald Trumpra hivatkozva pedig kifejtik, hogy nem szabad túl tisztelettudónak lenniük az ellenzékkel szemben. Végül hozzáteszik azt is, hogy szerintük Putyint "pontosan úgy démonizálják, mint Orbánt, amit róla írnak, annak a tizede sem igaz". 

Azonban nem maradt el az erre adott reakció a magyar ellenzék részéről, hiszen Stummer János jobbikos országgyűlési képviselő szerda délelőtti bejegyzésében úgy látja, hogy

"erőszakra buzdítja a Fidesz a saját fanatikusait", hozzáfűzve, hogy mindezzel "polgárháborút szítanak Magyarországon". 

A Jobbik politikusa arra kéri követőit, hogy az említett bejegyzést erőszakos tartalma miatt jelentsék a közösségi platform adminisztrátorainak. Hozzáállásukat Stummer azzal magyarázza, hogy szerinte "a vesztüket érzik", továbbá a a pénz és a hatalom reményében "ezek az emberek mindenre képesek" - vélekedik. 

A szóban forgó mémet ő maga is megosztotta:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Érdekes egyébként az is, hogy a fentihez hasonló közösségi oldalak (mint pl. az Elég!) színfalai mögött maguk a kormánypártok állnak.