"Tarlós úr 9 év alatt mi a rossebet csinált?", "Nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, Mekk mesterekkel nehéz"

"Tarlós úr 9 év alatt mi a rossebet csinált?", "Nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, Mekk mesterekkel nehéz"

A nyári szünet előtti utolsó hetéhez érkezett a magyar parlament, és azonnali kérdések órájában Orbán Viktor miniszterelnöknek meg kell válaszolnia az ellenzéki képviselőknek.

Miután a Jobbik elnökét, Jakab Pétert elhallgattatta Kövér László házelnök a kizárást követően folytatódtak az ellenzéki azonnali kérdések. 

Harangozó Tamás (MSZP) a Lánchídról felújításáról kérdezte Orbán Viktort, ám a miniszterelnök felkészülten várta őt. Az Államkincstártól szerzett dokumentum szerint a fővárosnak 2020. március 31-én 181 milliárd forint állampapír-vagyonnal rendelkezett, az utána következő önkormányzatnak maximum 20 milliárdja van - közölte Orbán Viktor. 

A szocialista politikus ezután viszont arra volt kíváncsi, hogy ha már ennyi pénze van Budapestnek, akkor "Tarlós úr 9 év alatt mi a rossebet csinált?". 

A miniszterelnök ezután egy fontos retorikai elemhez fordult: a vidéki képviselőkhöz szólt, azt tudakolva, hogy az ő választókerületekben miker állt 181 milliárd forint a rendelkezésre. "Másodszor mindennek ellenére köszönöm a kormánypárti képviselőknek a türelmét, hogy mindennek ellenére támogatták, hogy Tarlós István főpolgármester idején 6 milliárd forintot megszavaztunk". 

"Nem a pénz hiányzik, hanem a szakértelem, mekk mesterekkel nehéz"

- utalt Karácsony Gergelyre a miniszterelnök. 

A DK- s Varju László arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy miért vonják el a támogatást a Kordás László vezette Magyar Szakszervezeti Szövetségtől, amiért azok részt vettek a rabszolgatörvény ellenes tüntetéseken. 

"Ha jól értem arról van szó, hogy szakszervezetek pénzt kérnek a költségvetésből? Megvizsgáljuk"

- ennyi volt a cinikus válasz a miniszterelnök részéről.

Varju László ismételt próbálkozása után Orbán Viktor elmúlt nyolcévezett

Az LMP-s Keresztes László Lóránt a vasútbezárásokról kérdezett, amely komoly következményekkel járhat a vidéki emberek életében. 

A miniszterelnök szerint azonban vidékbarát kormányzás zajlik 10 éve, ezért nem az LMP-s politikusnak kell megvédenie a vidéket. 

Amúgy pedig járványügyi menetrend szerint zajlik a közlekedés, amíg a járványveszély fent áll, "így közlekedünk". Eközben felmérik at utazóközönséget.

"Nincs olyan döntés, amit visszavonhatnék"

- utalt arra, hogy ez csak egy átmeneti állapot. 

Ezután Szabó Tímeával (Párbeszéd) veszekedtek arról, hogy mennyi munkanélküli is van Magyarországon. Orbán Viktor szerint 130 ezer, és aki 500 ezret állít, az tanulatlan. 

Az MSZP-s Szakács Lászlóval továbbá közölte, hogy nem az alapján hoz döntést, kinek milyen pozíciója volt korábban

"A vörös bárók is kapnak támogatást, ha értelmes programmal állnak ki"

- rázta le ezzel a Mészáros Lőrinc állami támogatását firtató kritikát Orbán Viktor. 

Bősz Anettel (DK - Liberálisok ) viszont megjárták a Mennyet és a poklot. Orbán Viktor eljutott onnan, hogy

"a világ legmodernebb gyárai működnek Magyarországon"

odáig, hogy a szegénységben élő, többségében cigánygyerekeket nem sikerült integrálni a magyar oktatási rendszerbe. 

Kövesse élőben a Parlament munkáját. Az ellenzéki képviselők Orbán Viktorra készülnek

Közzétette: Alfahír – 2020. június 29., hétfő

Tíz év kormányzás után Orbán elismerte: "az állapotok elvadultak", nem sikerült a romaintegráció

Orbán Viktor miniszterelnököt Bősz Anett (DK-Liberálisok) kérdezte hétfőn a parlamentben az iskolaőrségről. "Ne kerülgessük a forró kását!" - fogalmazott a 2010 éve kormányzó Orbán, hozzátéve, a kérdés, "hogy a legrosszabb anyagi helyzetben lévő családokból érkező diákokat, akik gyakran egyébként cigány diákok, miért nem sikerül integrálnunk az oktatás normális rendjébe".