Megvan az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita pontos heyszíne és időpontja

Megvan az ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita pontos heyszíne és időpontja

Szeptember 18-án (szombaton) rendezik meg a 20 000 ajánlást sikeresen összegyűjtő miniszterelnök-jelöltek közötti vitát - írja a Partizán Facebook-oldalán.

Az esemény helyszíne a Milestone Institute (Budapest 1077, Wesselényi utca 17) ahol a vita 19 órakor kezdődik. A meghívott miniszterelnök-jelöltek: dr. Dobrev Klára (DK), Ecsenyi Áron (LA75), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd-LMP), Márki-Zay Péter (MMM), dr. Pálinkás József (ÚVNP), míg a moderátor Gulyás Márton lesz.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötötték, azonban kevesebb mint egy óra alatt beteltek a helyek. Természetesen az eseményt online, élőben is közvetítik a Partizán csatornáin.

A Partizán májusban további 32 egyéni választókerületben rendez előválasztási vitákat azok között, akik összegyűjtötték a 400 aláírást.

Korábban a Telexnek erősítette meg az ATV, hogy náluk is lesznek ellenzéki miniszterelnök-jelölti viták.

Az ellenzéki előválasztás menetrendje a következőképpen alakul:

  • Július 26-tól kérik a jelöltek bejelentkezését, nyilatkozataik leadását, frakcióba jelentkezését.
  • Augusztus 23-tól vehetik fel a jelöltek a jelöltségükhöz szükséges aláírások gyűjtőíveit.
  • Szeptember 6-án délelőttig kell leadniuk a jelölteknek a megfelelő számú ajánló aláírást tartalmazó gyűjtőíveket.
  • Szeptember 18. és 26. között lesz az előválasztás első fordulója, ekkor választják az országgyűlési egyéni választókerületi jelöltek, illetve lehet voksolni a miniszterelnök-jelöltekre is.