És akkor a románok megmentik Európát?

Ha nincs vízum, nincs CETA.

Liviu Iolu román kormányszóvivő a Mediafax hírügynökségnek kijelentette:

"Románia ebben a pillanatban úgy látja, hogy a vízumkényszer feloldásához már csak egy politikai döntés szükséges (Kanada részéről). Valamennyi szükséges technikai lépés megtörtént (Románia részéről), és amíg ebben a kérdésben nem tudunk megegyezni, addig Románia nem tekinthet el a CETA egyezménnyel kapcsolatban megfogalmazott fenntartásaitól".

Hamarabb lesz Bukarestben forradalom, mint hogy Gabriel bányászni kezdjen Verespatakon

Lapunk állandó rovat keretében foglalkozik a szabadkereskedelmi egyezményekkel, és igyekeztünk felhívni a figyelmet az ezekben szereplő állam és befektető közti vitarendezési mechanizmusra (ISDS), amely lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy az elmaradt haszon okán feljelentsék a nemzetállamot.

Románia jelentős erőfeszítéseket tett a vízumkényszer feloldása érdekében, az elmúlt hónapokban kétszer is tárgyalt erről a román és a kanadai kormányfő, s ezeken a tárgyalásokon rögzítették a vízumkényszer feloldásának egyes lépéseit, idézi fel az MTI. Fontos: Bulgária Bukaresttel közös álláspontot képvisel.

Transz Kanada - TransCanada, avagy egy "befogadó" állam két arca

Alberta tartomány kormánya egy sor új iránymutatást adott ki, amely segíthet egy "befogadó" iskolai környezet kialakításában. Ezeknek az egyik alappontja, hogy ne használjuk az "Apa", illetve az "Anya" szót, mert mindkét kifejezés heteronormatívnak és transzfóbnak számít. De vajon milyen befogadó kifejezést találnak ki az indiánokkal szemben jelenleg is tartó földrablásokra?

Emlékezetes, a két kirekesztett kelet-közép európai államon kívül Vallónia, az egyik belga tartomány is blokkolja a CETA-t.

Ha Kanadába mész, nem lehetsz cigány

Még tavaly ősszel röppent fel a hír, hogy 2015 nyarától közvetlen járat fogja repíteni az utasokat Budapest-Toronto és Budapest-Montreal között. Így hosszú évek után közvetlen járatokkal is elérhetővé vált az észak-amerikai kontinens. akkor mindenki örült és boldog volt, beleértve a Kanadába előszeretettel kivándorló cigánycsaládokat is.

Kanada bár szereti úgy láttatni magát, mint egy befogadó, liberális ország, közben sem a saját őslakosait, sem pedig a kelet-európai bevándorlókat nem tiszteli.