Azok a hallgatók, akik nem tudnak beköltözni a kollégiumba a Eucharisztikus Kongresszus miatt, azoknak elengedik a szeptemberi kollégiumi díjat

Azok a hallgatók, akik nem tudnak beköltözni a kollégiumba a Eucharisztikus Kongresszus miatt, azoknak elengedik a szeptemberi kollégiumi díjat

Egyeztetett az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, egyes budapesti egyetemek hallgatói önkormányzati vezetőivel és a felsőoktatási intézmények vezetőivel, az Eucharisztikus Kongresszus kollégiumi helyigényét és annak részleteit illetően.

Egyetértés volt abban, hogy a kollégiumi férőhelyek elosztását oly módon kell megszervezni, hogy mindazok számára, akiknek szükséges (jelenleg benntartózkodók, első évesek, gyakorlati képzés miatt elhelyezés) a kollégiumi hely, biztosított legyen. Továbbá azon hallgatók esetében, akik szeptember második felében költöznek be, a szeptemberi hónap kollégiumi díja elengedésre kerül. Azon hallgatók részére akik később tudnak beköltözni, az online, hibrid oktatás biztosított lesz, és így az azon való részvétel esetében nem kerül hiányzás rögzítésre. Az egyetemek részére a szálláshelyek rendelkezésre állásáért biztosított forrást az egyetemek kollégiumi, hallgatói szolgáltatásfejlesztésre használják fel.

Korábban az Alfahír is beszámolt arról, hogy az Eucharisztikus Kongresszus idején a  kollégiumi férőhelyek jelentős részét nem lehet majd használni.

Az Eucharisztikus Kongresszus miatt számos BME-s hallgató nem fogja tudni elkezdeni az őszi félévet

Teljeskörű jelenléti oktatással veszi kezdetét a 2021/2022-es tanév őszi féléve - jelentette be a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a honlapján közzétett tájékoztatójában. Azonban az igazán érdekes az, hogy ebben a tájékoztatóban azt is közölte az egyetem, hogy kollégiumi szálláshelyek biztosításával vesz részt az 52.