Ez is Európa: négy évig küzdött a nő, hogy sterilizálják, sikerrel járt

Vajon tényleg létezik az a keresztény Európa, amit a kerítésünkkel védünk?

A brit Independent számolt be a sokakat megosztó esetről.

Az újságíróként dolgozó Brockweel 26 évesen döntötte el, hogy művi úton akarja terméketleníteni magát, azonban az orvosok elutasították akkor a kérését, mondván túl fiatal a beavatkozáshoz, gondolja inkább át a helyzetét.

A hölgy azonban nem tágított, mint többször is megfogalmazta:

„sokaknak még most is nehéz megemészteni, hogy egy nő is szeretné irányítani a testét és a jövőjét.”

Ezt láthatjuk az élet minden területén, hangsúlyozta.

Elmondta, hogy sok embertől hallotta, hogy „ha nem szándékozunk utódot nemzeni, akkor ne is szexeljünk”, de Brockweel szerint ez már egy pókháló lepte idejét múlt gondolat.

A hölgy a lapnak felidézte, hogy a családi és baráti körében is többen hibásnak tartották a döntését, őt pedig egy szívtelen embernek nevezték, azonban ő azt reméli, hogy a saját sterilizálásával egy kampányt tud útjára indítani, amellyel olyan fiatal nőknek tudna segítséget nyújtani, akik nem akarnak gyereket vállalni.

Keresztény. Európa.

Holly Brockweel esete az angol közvéleményt is megosztotta, ugyanakkor egy kicsit távolabbról nézve a dolgot, muszáj többet látnunk, mint a női egyenjogúságért vívott küzdelmet.

 

Vajon tényleg létezik az a keresztény Európa, amit a kerítésünkkel védünk, vagy csak egy techno partin táncolunk egy templom üres épületében, és közben attól sem kell tartanunk, hogy a partnernőnknek gyereke lesz.