Fásy Ádámon kívül érdemkereszttel tüntették ki Mészáros Lőrinc bankjának vezetőjét is

Fásy Ádámon kívül érdemkereszttel tüntették ki Mészáros Lőrinc bankjának vezetőjét is

Bayer Zsolt fideszes „publicista” kitüntetése óta nem örvend túl nagy általános népszerűségnek a lovagkereszt. Kormányközeli körökben azonban továbbra is szívesen osztogatják.

Magas színvonalú munkájáért Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Fásy Ádám – szúrta ki a 444 a Kulturális és Innovációs minisztérium sajtóközleményében. A lap kiemelte: Fásy az elmúlt évtizedekben leginkább a Zeneexpressz, illetve Fásy mulató című mulatós zenékkel megtöltött műsoráról, illetve arról volt ismert, hogy a ’90-es évek kezdetén ő lett a Miss Universe Hungary, a Miss Europe Hungary és a Miss Intercontinental Hungary licencek tulajdonosa.

A Fidesz-közeli haknizenésznek a díjat „augusztus 20-a alkalmából” adta át a Pesti Vigadóban Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium minisztere, Zsigó Róbert a minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár.

A Fidesz-kormány a lovagkeresztet azzal indokolta, hogy Fásy „kulturális szervező, műsorvezető, a Munkácsy Alapítvány elnöke”. Hankó a díj átadásakor mindezt megtoldotta egy ájtatoskodó semmitmondással: „állhatatos értékőrzés és bátor értékteremtés, ami egyszerre jelenti keresztény kultúránkat, a fiataloknak hivatást közvetítő tudást, a kreativitásunk által megszülető innovációt és jövőt adó családjainkat”.

Mészáros Lőrinc bankjának vezérét is lovagkereszttel jutalmazta a Fidesz-kormány.

Barna Zsolt, az MBH Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója a Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozatát kapta meg, az indoklás szerint „kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült”. Ugyanebben az elismerésben részesült Kardosné Gyurkó Katalin is, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, aki a fideszes pedofilbotrány kirobbanásakor kiállt Novák Katalin mellett. Ez nem is meglepő, hiszen a Fidesz polgármesterjelöltje volt Érden. „Magas állami kitüntetésben részesült Dr. Szomolai Csaba, az Állami Számvevőszék alelnöke” is: a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta meg.

(Címlapkép: Fásy Ádám, Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter és Zsigó Róbert, a minisztérium parlamenti államtitkára. MTI/Bruzák Noémi)