Fejünkre nőttek: megint emelkedett a miniszterek fizetése, többen már hatmilliót kapnak

Fejünkre nőttek: megint emelkedett a miniszterek fizetése, többen már hatmilliót kapnak

Egy átlag magyar ember álmodni sem mer olyan fizetésről, amilyeneket Orbán Viktor a minisztereinek ad az adófizetők pénzéből. Lantos Csaba és Nagy Márton fizetése például már 6,3 millió forint fölé szökött. A kormányfő fizetése pedig még ezen is túltesz!

Július 1-jével ismét emelkedtek a miniszteri fizetések. Az addig havi 3 millió 94 ezer forintot keresők – így az Orbán-kormány legtöbb tagjának – bruttó bére 3 millió 534 ezer forintra nőtt - írta meg a 24.hu.

Volt már három miniszter, akik eddig is elképesztő, 5 millió forintos fizetésre voltak jogosultak: Csák János kulturális és innovációs, Lantos Csaba energiaügyi és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.

Nos, az ő fizetésük most már 6 millió 362 ezer forintra nőtt.

Viszont már csak két miniszter kapja a kiemelt díjazást, az új kulturális miniszter, Hankó Balázs 3,5 milliós illetményt kap, amiből szintén nagy lábon élhet.

Orbán Viktor júliustól már 4 millió 771 ezer forintos miniszterelnöki fizetésből játszhatja el a kisembert. Sőt, ő még az 1 millió 767 ezer forintos képviselői tiszteletdíjra is jogosult. A miniszterelnök jövedelme így tehát az eddig valószínűsítettnél is több, havi bruttó 6 millió 539 ezer forint júliustól.

A szerénységet mutogató Orbán tehát a leginkább túlfizetett minisztereinél is többet keres.

Mindemellett nőttek az államtitkári fizetések is: az eddigi 2 millió 321 ezer forintról 2 millió 651 ezerre hízott az őket megillető havonta kapott összeg.

(Fotó: MTI)