A szennai fideszesnek bejöttek a birkák

56 százalékkal győzött.

Újra Salamon Gyulát (Fidesz-KDNP) választották polgármesternek a Somogy megyei Szennán tartott időközi voksoláson vasárnap – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az állami hírügynökséget.

Horváth László elmondta: a győztes 233, vetélytársa, a független Vimola József Endre 181 érvényes szavazatot kapott, egy szavazat érvénytelen volt. Hozzátette, a tíz képviselőjelöltből négyen szereztek mandátumot.

Kitért rá, hogy a Kaposvárhoz közeli, több mint 700 lakosú község 594 választópolgárából 415 járult az urna elé.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület szeptemberben feloszlatta magát, a tagok többsége ugyanis nem tudott együttműködni a polgármesterrel.

Ez a fideszes jelölt volt az, aki Facebookon egy birkákat ábrázoló képre írta rá: „Szavazz!”, és bár a posztot azóta eltávolította, nekünk megvan a képernyőkép.

Birkák segítségével nyerné meg a választást a fideszes jelölt

A Somogy megyei településen azért rendeznek időközi választást, mert a képviselő-testület szeptemberben feloszlatta magát. A polgármesteri székért két jelölt indul: egyikük a Fidesz-KDNP színeiben, másikuk függetlenként.A fideszes jelölt többek között ezzel a képpel kampányol, ami bár egy szép pillanatot örökít meg, a fotón szereplő birkák valószínűleg nem bírnak szavazati joggal: