Titkos MSZP-s pénzek cégének nevezte a fideszes sajtó, most Mészárossal együtt nyert közbeszerzést

Fidesz–baloldal gazdasági koalíció.

Viharként süvített végig a magyar sajtón, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Mészáros Hunguest Hotelsével szerződött le. A tender azonban közös ajánlattétel volt, Mészárosék üzlettársa a Rossimo Ingatlanforgalmazó, Ingatlanhasznosító, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Ennek ügyvezetője egy bizonyos Oláh Alexandr László. Nos, az említett úr nem más, mint Oláh Lajosnak, a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselőjének testvére.

A Rossimo tulajdonosa egy Nagy-Britanniában bejegyzett cég, a Cheeragon Ltd. Róluk tavaly szeptemberben írta meg az Orbán-ellenességgel a legnagyobb rosszindulattal sem nevezhető fideszes Pesti Srácok weblap, hogy ez a cég lehet, melyre Gyurcsány utalt, mikor azt mondta:

Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk.

A cég azonban nemcsak Gyurcsány, hanem Orbán embereivel is kapcsolatban áll. Erről pedig nem sokkal az előbb hivatkozott írás után jelent meg tényfeltáró cikk a Válasz.hu-n.

Ja, a közbeszerzést természetesen megint nem sikerült a meghirdetett áron megpályázni: a Mészáros-szállodalánc és Gyurcsány embere egyetlen közös ajánlattevőként a 1,5 milliárdos becsült érték helyett több mint 4 milliárdért szerződhet le a BRFK-val!

Sün!