Valamit nem értek

Ha valaki csalódik egy pártban, szükségszerűen azonnal kell egy másikat választania?

Vegyük most azokat az embereket, akik tényleg úgy érzik, ez a Jobbik már nem az a Jobbik, ők ezt a pártot nem tudják jó szívvel támogatni. De miután idáig eljutottak magukban, vajon szükségszerű, hogy azonnal, még aznap világossá tegyék magukról ország-világ előtt, hogy "mostantól csak a Viktor, hajrá Fidesz!"?

Ugyanis aki eddig jobbikos volt, az azért is volt az, mert egy csomó dolgot nem tudott elfogadni a Fidesztől. Például, hogy nem volt elszámoltatás, hogy Gyurcsány itt vigyorog a képünkbe, hogy nem tárták fel az ügynöklistákat, hogy egy pufajkás, munkásőr, MSZMP-s Zoltai Gusztáv tanácsadója a miniszterelnökségnek, hogy folyamatosan tömik pénzzel a milliárdokkal elszámolni nem tudó Farkas Flóriánékat stb..

Félreértés ne essék: pártok változnak, emberek is változnak, az nem furcsa, ha valaki idővel egy másik pártba helyezi a bizalmát. De aki nem akar bosszút állni a Jobbikon és/vagy nem remél anyagi előnyöket a Fideszhez pártolás látványos és azonnali kifejezésétől, az szerintem nem képes ilyen gyors váltásra.

Ahogyan attól, hogy egy általam kedvelt falatozóban csalódok, még nem megyek át azon melegében az utca túloldalán lévő köpködőbe, a konkurenciához, ahol korábban egyszer ettem, majd jó nagyot hánytam.